В Україні дозволили препарат «Паксловід» для лікування COVID-19- Коронавірус

В Україні дозволили препарат "Паксловід" для лікування COVID-19- Коронавірус

Фото: ДЖЕННІФЕР ЛОРЕНЦІНІ/REUTERS

Препарат «Паксловід» допущений до екстреного медичного застосування для лікування COVID-19 після проведеної експертизи в Україні. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

— Препарат «Паксловід» призначений для використання насамперед для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання з легкого ступеня тяжкості до середнього та тяжкого, — сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

До цього МОЗ підписало контракт із виробником препарату компанією Pfizer на постачання до України 300 тисяч курсів «Паксловіда».

— Оскільки лікарський засіб вже допущений до екстреного медичного застосування, ми починаємо узгоджувати графік постачання препарату до України, про який буде поінформовано додатково, — додав Ляшко.

У лютому до регіонів України також було доставлено 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір» для лікування COVID-19. Загалом було законтрактовано 300 тисяч курсів препарату. «Молнупіравір» — противірусний препарат прямої дії, що запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик тяжкого перебігу хвороби. Випускається у формі пігулок. Не потребує особливих умов зберігання.

Pfizer Inc. оголосила про закінчення досліджень Paxlovid, розробленого для лікування COVID-19, 14 грудня. За даними компанії, його ефективність оцінюють так само, як і за результатами попередніх випробувань, – 89%.

Джерело