Ескалація у зоні ООС: окупанти 47 разів порушили «тишу», стріляли із забороненої зброї

У районі проведення операції Об’єднаних сил 17 лютого станом на 19.00 російсько-окупаційні війська 47 разів порушили режим припинення вогню, з яких 38 — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це пресслужба ООС повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, російсько-окупаційні війська з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів обстріляли Новотошківське, з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та автоматичних станкових гранатометів — Водяне, з мінометів калібру 82 мм — Трудівське, а Старогнатівку — з мінометів калібру 120 та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку Південного й Майорська окупанти вели вогонь із мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів, у напрямку Лобачевого – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, 82 мм та автоматичних станкових гранатометів, по Новоселівці Другій — з протитанкових ракетних комплексів.

Крім того, у напрямку Луганського обстріли велися з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, по Мар’їнці – з мінометів калібру 120 мм й 82 мм, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, у напрямку Світлодарська – з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів.

По Троїцькому окупанти стріляли з озброєння танка, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, у напрямку Попасної – зі станкових протитанкових гранатометів, по Зайцевому — з автоматичних станкових гранатометів, по Новозванівці – з артилерії калібру 152 мм.

Станиця Луганська була обстріляна з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм і автоматичних станкових гранатометів, Піски — з мінометів калібру 82 мм, ручних і станкових протитанкових гранатометів, Гольмівське та Майорськ — із мінометів калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів, Хрящівка та Сизе — з артилерії калібру 122 мм.

Авдіївку, Шуми, Травневе, Невельське, Донецький, Опитне, Гранітне та Старий Айдар російські найманці обстріляли з мінометів калібру 120 мм.

"Українські захисники відкривали вогонь у відповідь для припинення активності противника лише в разі загрози життю військовослужбовців. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними", — наголосили у пресслужбі ООС.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок обстрілів поранено чотирьох осіб — двоє військових та двоє цивільних.

Источник