Куди ховатись у разі надзвичайної ситуації рівненським школярам та вихованцям cадочків? (ВІДЕО)

Це питання на спільній нараді обговорили керівники шкіл та садочків спільно з надзвичайниками. Виявилося більшість закладів взагалі не мають місць для укриття, а якщо і є, то підвальні приміщення та захисні споруди занедбані. Більше в сюжеті Ольги Данілюк.

Сирена, яка сповіщає рівнян про виникнення надзвичайної ситуації може прозвучати будь-якої миті. Найбільш неочікуваною вона може бути тоді, коли діти знаходяться на навчанні в школі, або ж в дитячому садку. І батьки подбати про безпеку малечі не матимуть змоги.

І у нього має бути затверджений план евакуації дітей з приміщення. Але в більшості керівників навчальних та дошкільних закладів виникає питання: "куди виводити дітей"?

Але у більшості вони знаходяться у вкрай незадовільному стані. Як і половина захисних споруд цивільного захисту в місті.

Ба більше, деяким школам, в разі чого і взагалі немає куди діватися.

Тому безпечне місце необхідно знайти на першому поверсі самої школи.

Можна сказати пощастило у цій ситуації закладу дошкільної освіти №17. Який є відносно новим та вміщує трохи більше сотні дітей. Тож і підвальне приміщення для тимчасового перебування тут в порядку.

А на випадок радіаційного забруднення, для кожної дитини в групі зберігаються спеціальні маски.

На руки ж одягають бірки з контактними даними дитини.

Крім того в закладі регулярно проводять практичні заняття з евакуації дітей з приміщення у випадку будь-яких надзвичайних ситуацій. З наступного тижня у всіх школах та садках міста проведуть навчальну евакуацію дітей у підвальні приміщення або ж захисні споруди. Для цього окремі заклади їх ще мають привести в порядок.