Миколу Харківського почнуть судити у березні

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today. У обвинуваченого у смертельній ДТП захворів захисник.

Обвинувачений у смертельній ДТП 16-річний Микола Харківський відмовився від іншого адвоката.

17 лютого у Червонозаводському районному суді Харкова мало розпочатися слухання справи за звинуваченням Миколи Харківського. До суду не прийшла захисниця обвинуваченого Інна Данилова, оскільки адвокатка захворіла.

Водночас суд не отримав документів про хворобу захисниці та запропонував Миколі Харківському безкоштовного адвоката, але той відмовився. Про це у своєму Instagram повідомила потерпіла Анастасія Носова — дочка загиблого у ДТП із Миколою Харківським Ігоря Носова.

Суд призначив засідання у справі на 10 березня.

Як писав KHARKIV Today, близько 20:40 26 жовтня у районі перехрестя проспекту Гагаріна і вулиці Одеської сталася смертельна ДТП. Автомобіль Infiniti під керуванням 16-річного Миколи Харківського намагався перетнути перехрестя на червоне світло і зіткнувся з Chevrolet. Внаслідок ДТП 58-річний водій Chevrolet загинув і постраждали троє пасажирів Infiniti — двоє хлопців 19 років і дівчина 16 років. Постраждалих із тяжкими травмами госпіталізували до лікарні. Миколу Харківського затримали. Підозрюваний у смертельній ДТП визнав провину.

Раніше повідомляли: Ярославський звинуватив силовиків і не сказав, коли повернеться до України

Обвинувальний акт щодо Харківського направили до Червонозаводського райсуду 4 січня. Справу зареєстрували в автоматизованій системі документообігу суду та передали у провадження судді Тетяни Янцовської. Раніше Янцовська вже розглядала справу Харківського — коли підліток відкрив стрілянину у супермаркеті. Тоді суддя засудила його до умовного терміну.

Тетяна Янцовська взяла самовідвід у справі Миколи Харківського. Призначили нову суддю — Юлію Сіренко. Вона хворіла і не змогла розглядати продовження запобіжного заходу підлітку. Перше засідання у справі Харківського було призначено на 17 лютого.

Джерело