Що не можна їсти у остиглому вигляді

Деякі страви краще не вживати остиглими.

Остигла страва втрачає смак, аромат і може нашкодити травній системі. Дотримання температурного режиму для їжі настільки ж важливе, як склад і калорійність, інформує Ukr.Media.

Страви, що обсмажені у олії

Каші, риба, овочі, що обсмажені на олії, мають бути кімнатної температури. У прохолодному вигляді жир не розщеплюється у організмі, через що людина відчуває тяжкість і дискомфорт у животі.

Біле м'ясо

Курятина і риба у остиглому вигляді не перетравлюються у шлунку, а одразу потрапляють у кишківник. Білок просто не встигає засвоїтися. Людина відчуває здуття, тяжкість, бурління у області живота. А постійне вживання такої їжі загрожує важкою формою дисбактеріозу. А це вже не жарти!

Червоне жирне м'ясо

Страви зі свинини або баранини навіть у гарячому вигляді засвоюються важко, на це потрібно 3-4 години. А охолоджене м'ясо — не перетравлюється зовсім. Остиглий стейк потрапляє одразу у тонкий кишківник разом з бактеріями, які уповільнюють перетравлення волокон і негативно відбиваються на роботі шлунково-кишкового тракту. Відбувається гниття продуктів з виділенням газів.

Суп

Супи готують на основі м'ясного бульйону. А у пісному варіанті все одно є засмажка з овочів. Це означає, що холодний борщ або куряча локшина — важкий продукт для засвоєння. Тваринні білки віддають менше корисних речовин, ніж могли б. Під час вживання остиглих страв накопичується жирова тканина і відкладається холестерин.

Суміш гарячих і прохолодних продуктів

Звичайно, не усю їжу варто нагрівати — наприклад, овочі, соки або фрукти. Але поєднання холодного і гарячого притупляє відчуття насичення, є ризик з'їсти більше, ніж потрібно. Різкі коливання температури погано позначаються на емалі зубів. Краще почекати, поки продукт з холодильника прогріється до оптимальної температури.

Лікарі радять підігрівати страви перед їжею, а холодні напої, овочі та фрукти вживати у якості перекусів між сніданком, обідом і вечерею.

Источник