Російський крейсер провів стрільби у Чорному морі

Російський крейсер провів стрільби у Чорному морі

Фото: Минобороны РФ Крейсер Москва проводить навчання у Чорному морі

Під час відпрацювання вогневих завдань крейсер Москва вразив понад 50 морських та повітряних цілей умовного супротивника.

Флагман російського Чорноморського флоту ракетний крейсер Москва виконав артилерійські стрільби по повітряних та морських цілях на навчаннях у Чорному морі. Про це повідомляє Міноборони РФ у п’ятницю, 18 лютого.

Вказано, що стрільби проводились у полігонах бойової підготовки в акваторії Чорного моря в рамках навчань корабельних сил, морської авіації та підрозділів берегових військ під керівництвом командувача флоту адмірала Ігоря Осипова.

«За задумом навчання артилерійські комплекси застосовувалися для відбиття атаки засобів повітряного нападу умовного супротивника, який намагався завдати ракетного удару по пунктах базування сил флоту. Як повітряні цілі використовувалися авіаційні бомби, що світяться, скинуті в полігонах бойової підготовки екіпажами літаків морської авіації», — йдеться в повідомленні.

Також бойові розрахунки крейсера Москва виконали артилерійські стрільби по надводних цілях. Для імітації кораблів супротивника на довгих дистанціях використовувалися корабельні щити-мішені, а для стрільби на короткі — макети плаваючих морських мін.

«Усього в ході відпрацювання вогневих завдань особовим складом ракетно-артилерійської бойової частини корабля уражено понад 50 морських та повітряних цілей умовного супротивника», — додали в Міноборони РФ.

Раніше повідомлялося, що у Чорному морі стартували маневри за участю понад 30 російських бойових кораблів. Російські військові заявили, що метою навчання є оборона морського узбережжя Кримського півострова.

Також стало відомо, що бойові контингенти НАТО можуть з’явитись у Чорноморському регіоні. Альянс планує створити нові групи в Румунії, щоб мати можливість швидко посилитись у разі потреби.

Джерело