Український медаліст Олімпіади-2022 Олександр Абраменко повернувся додому

В аеропорту «Бориспіль» урочисто зустріли наших майстрів фрістайлу.

У міжнародний аеропорт «Бориспіль» вранці 19 лютого з Пекіну прибула збірна України з фрістайлу, яка представляла країну на зимовій Олімпіаді-2022, передає Укрінформ.

До країни повернувся срібний призер Олімпіади-2022 у лижній акробатиці Олександр Абраменко. Його медаль стала єдиною для України на цих зимових Іграх.

«Відчуття насправді неймовірні. Вважаю, що мій медальний стрибок в Пекіні був найкращим у кар’єрі. Так, дійсно, я віддав до Олімпійського музею Лозанни одну зі своїх лиж. До речі, вона українського виробництва. Нехай знають у музеї, що у нас виробляють гідні речі», – заявив Абраменко.

Його тренер Енвер Аблаєв додав: «Дуже гордий, що вдалося здобути медаль для України. Тому що раніше Україна постачала спортсменів іншим країнам, а тепер ось уже й українці отримують нагороди у фрістайлі».

Як повідомляв Укрінформ, Україну на Олімпіаді-2022 представляли п'ять лижних акробатів – чинний олімпійський чемпіон Олександр Абраменко, Дмитро Котовський, Олександр Окіпнюк, Анастасія Новосад та Ольга Полюк. Через позитивний тест на коронавірус Новосад не змогла взяти участь у змаганнях.

Источник