Цих фінансових помилок люди можуть припускатися, перебуваючи у відносинах зі своїм партнером

Перебуваючи у відносинах, варто правильно ставитись до фінансів.

Кохання впливає на мозок. Це зафіксували вчені. У закоханих деякі ділянки кори великих півкуль працюють активніше, ніж у тих, хто не закоханий. Але бурхлива діяльність не завжди йде на користь, інформує Ukr.Media.

Не думайте, що гроші не мають значення у відносинах. Фінансове питання зруйнувало не одну пару. Подумайте, чи не припускаєтеся ви якоїсь з цих помилок:

Ви завжди платите за кохану людину

Вам нічого не шкода, ви хочете показати щедрість і піклуватися про кохану людину. Це романтичні прагнення, але навіть через них не беріть кохану людину на забезпечення. Це небезпечно.

Рано чи пізно один партнер відчує, що його експлуатують, і образиться. Або він почне тиснути на іншого партнера, аргументуючи це тим, що хто платить, той і замовляє музику.

Ще один неприємний варіант розвитку подій: партнер, який перебуває на утриманні, починає сприймати кохану людину як скарбничку, а це вже не про кохання.

Довіра і турбота — це чудово, звичайно. Але у тому випадку, якщо ви обидва втримаєтеся від перекосів. А чи впевнені ви, що зможете? Доводьте кохання вчинками і подарунками, але не беріть на себе усі чужі витрати.

Ви підлаштовуєтеся під звички партнера

Різниця у доходах і у ставленні до грошей впливає й на звички. Хтось вважає за краще збирати гроші і заощаджує кожну копійку, а хтось полюбляє жити більш вільно. Коли один партнер тягнеться за звичками іншого, то це погано.

Наприклад, пара їде у відпустку на дорогий курорт, але забезпечений партнер потім живе, наче нічого такого не сталося, а небагатий переходить на сувору дієту з води і хліба. Заради кохання йдуть на жертви, але якщо це робить лише одна людина, відносини закінчуються. Ви ризикуєте залишитися і без кохання, і без грошей.

Ви не враховуєте фінансові можливості партнера

Якщо вважати, що гроші не мають значення у відносинах, з'являється спокуса взагалі не розглядати фінансове питання. Іноді це призводить до парадоксальних ситуацій, коли у відпустку пара летить різними літаками і живе у різних готелях, тому що для одного з них це дорого.

Не варто вдаватися до такого, інакше незабаром ви взагалі залишитеся без коханої людини, тому що вона піде.

Ви стали поручителем

Довіряти коханій людині треба, але нерозумно ставати поручителем, коли відносини ще на стадії бурхливої закоханості. Гроші можуть усе зіпсувати.

Кохана людина купує машину, квартиру або техніку, але купує її собі. Кредити даються на кілька років, і ніхто не гарантуватиме те, що ви будете разом весь цей час. А якщо розставання вийде бурхливим, то у руках колишнього партнера буде інструмент тиску на вас. Банку байдуже, що кохання минуло, у вас криза у відносинах і ви вирішили пожити окремо. Банк вимагатиме гроші.

Беручи кредит, варто усе зважити!

Ви не обговорюєте спільний бюджет

Ви вирішили, що не витримаєте одне без одного, і тепер живете разом. Складаєте гроші у одну касу, як правильна родина. Це чудово, але є одне "але".

Спільний бюджет — перевірка на розсудливість і довіру. Чи впевнені ви, що готові до цього?

Навіть за умови, що пара складається на спільні потреби, а решту доходів витрачає на власний розсуд, не завжди вдається вирішити, чи правильно витрачаються гроші.

На початку відносин нам байдуже на дрібниці: витратимо спільні гроші на їжу і побутову хімію. А тоді з'ясовується, що хтось "з'їдає" більшу частину цього бюджету. Наприклад, один партнер обожнює морепродукти, а у іншого алергія і йому вистачає каші. Починається перерахунок, починаються закиди.

Щоб не сваритися через розмір заробітків і витрат, потрібно точно знати, звідки приходять гроші і як вони розподіляються. Розподіліть витрати до дрібниць і дотримуйтеся цього плану. Це краще, ніж потім з'ясовувати, хто витратив більше.

Ви приховуєте борги від другої половини

Огидна ідея, навіть якщо ви дієте з гарних спонукань (не хочете хвилювати партнера). Разом з боргами доведеться приховувати й доходи, а брехня ніколи не була фундаментом для міцних відносин.

Источник