Звільнена чиновниця Харківської міськради змінила роботу і купила квартиру

Повідомлення про зміни у майновому стані опублікувала Тамара Кошель.

Тамара Кошель звільнилася з посади заступника директора департаменту територіального контролю і земельних відносин Харківської міської ради у грудні 2021 року. Наразі вона працює заступницею директора департаменту захисту навколишнього середовища та природокористування Харківської обласної державної адміністрації.

11 лютого Тамара Кошель придбала квартиру у Харкові площею 69,2 квадратних метра за 1 477 407 гривень. Відповідне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані Тамара Кошель опублікувала як заступниця директора департаменту захисту навколишнього середовища ХОДА у Єдиному державному реєстрі декларацій.

Зазначимо, 4 січня Тамара Кошель подала декларацію перед звільненням з посади заступника директора департаменту терконтролю та земельних відносин Харківської міськради, того ж дня — щорічну декларацію.

Згідно із щорічним звітом, 9 червня 2021 року чоловік Тамари Кошель купив квартиру в Харкові площею 64,1 квадратних метра. Вартість квартири не вказана.

Крім цієї нерухомості, у декларації зазначено дві квартири у Харкові, будинок у Валківському районі, дві земельні ділянки у Валківському районі та одну — у Чугуївському.

З нерухомого майна задекларовані автомобілі Suzuki SX4 2014 року випуску, придбаний у 2014 році за 266 000 гривень, та Suzuki Grand Vitara 2012 року випуску (куплений у 2019 році за 40 000 гривень). Обидві машини належать чоловіку Тамари Кошель.

У декларації зазначено зарплату Кошель в управлінні земельних відносин департаменту територіального контролю та земельних відносин Харківської міськради — 351 183 гривні, у Харківській міськраді — 45 407 гривень і пенсію у розмірі 483 185 гривень. Із заощаджень — 4999 євро і 22 720 доларів.

Нагадаємо, 31 грудня мер Харкова Ігор Терехов звільнив за прогули без поважних причин директора департаменту територіального контролю та земельних відносин Олексія Калину, а також його заступника Євгена Швеця. Виконувачем обов’язків директора цього департаменту призначили заступника міського голови з питань цифрової трансформації Сергія Кузьміна.

Джерело