У Запоріжжі судитимуть дівчат-підлітків, які побили школярок через хлопця- Події

У Запоріжжі судитимуть дівчат-підлітків, які побили школярок через хлопця- Події

Фото: https://verge.zp.ua

У Запоріжжі п’ятеро дівчат-підлітків понесуть відповідальність за те, що у листопаді жорстоко побили трьох своїх одноліток. Обвинувальний акт щодо них вже направлено до суду, повідомили у Запорізькій обпрокуратурі.

За даними слідчих, ініціатором побиття була неповнолітня підозрювана, яка наразі перебуває під вартою. Напередодні, 16 лютого, у Запорізькому апеляційному суді розглядалася апеляційна скарга у даній справі. Адвокат просила для своєї неповнолітньої підзахисної змінити запобіжний захід із утримання під вартою на домашній арешт. Проте суддя відмовив.

Дівчат звинувачують у хуліганських діях щодо неповнолітніх, здирстві грошових коштів та викраденні чужого майна. (296, ч. ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 185 КК України).

Історія питання

Побиття сталося 22 листопада 2021 року на території однієї зі шкіл. П’ятеро дівчат від 15 до 16 років розпочали розбірки зі школярками (13,14 та 16-ти років) за те, що ті нібито «цілувалися з Ілюшею». Відео побиття було розміщено у соцмережах. Воно тривало понад 10 хвилин, і увесь цей час дівчаток били ногами та кулаками. При цьому одна з кривдниць вимагала гроші – спочатку 2, потім 5 тисяч гривень, погрожуючи, що роздягне їх та відправить додому голими. На відео також чути інші голоси, зокрема й чоловічі, тобто побиття проходило за участю “глядачів”. Ніхто з них не втрутився.

Джерело