Через ці 10 помилок страви у мультиварці не вдаються смачними

Страви у мультиварці не будуть смачними, якщо готувати їх неправильно.

Мультиварка може замінити собою кілька кухонних пристроїв: духовку, пароварку, мікрохвильовку, варильну панель, хлібопічку, йогуртницю. А головна перевага у тому, що не треба стежити за процесом — обрали програму, поставили на таймер, дістали готову страву, інформує Ukr.Media.

Тоді чому ж їжа з мультиварки є несмачною?

Ви використовуєте не той режим

Більшість моделей мають два режими потужності — мінімальний і максимальний. Пісні страви краще готувати за високої потужності, щоб не пересушити, а жирні — за низької, щоб страва вийшла ніжною. Варто пам'ятати, що за мінімальної потужності їжа готується повільніше.

Ви завантажуєте забагато продуктів

Кухарі радять заповнювати чашу мультиварки на половину або на одну третину. Особливо це є важливим під час приготування м'ясних страв. За обмежених умов волокна погано проварюються, не віддають сік, залишаються жорсткими.

Ви часто відкриваєте кришку

Розслабтеся і дайте можливість електронному кухареві зробити усю твою роботу. Не треба контролювати, постійно відкривати кришку і перемішувати продукти. Температура всередині падає, і їжа готується довше. Залиште усе як є, страва вийде запашною і апетитною.

Ви готуєте курку зі шкірою

У курячій шкірці накопичуються шкідливі речовини. Якщо готуєте домашню курку у мультиварці, шкірку все одно доведеться зняти. Не чекайте, що вона засмажиться так само, як у духовці або на сковороді.

Ви виливаєте надлишки рідини

Не варто виливати сік після тушкування м'ясних шматочків. Краще змішайте його з борошном і крохмалем, тоді вийде підлива до гарніру. Вона доповнить страву, а їжа здасться смачнішою.

Ви готуєте макарони у чаші

У інструкції до мультиварки виробники згадують, що у ній можна приготувати пасту. Але кухарі не рекомендують це робити: макарони розварюються, склеюються, перетворюються на неприємну масу. Не полінуйтеся і зваріть борошняний гарнір як зазвичай — у каструлі.

Ви занадто рано додаєте приправи

Якщо у рецепті сказано, що потрібно додати приправу, висипайте її ближче до кінця приготування. Приправите раніше, спеції втратять свій смак і аромат, страва вийде пересоленою.

Ви готуєте занадто довго

До будь-якої мультиварки додається книжка з рецептами. Слід прислухатися до порад виробника, адже він врахував особливості даної моделі. Якщо готувати занадто довго — страва розвариться або гарантовано пригорить.

Ви не обсмажуєте м'ясо перед приготуванням

Ви купили мультиварку, щоб спростити приготування їжі? Але деякі речі доведеться робити самостійно — наприклад, обсмажувати м'ясо перед тушкуванням. Сік запечатується всередині і надає страві виразний, яскравий смак. Весь процес триває близько 10 хвилин, але результат того вартий.

Ви не промиваєте силіконовий ущільнювач

Якщо ви помітили дивний аромат — справа в ущільнювачі, який розташований на кришці. Гумка зроблена з силікону, вона миттєво забруднюється і вбирає усі сторонні запахи. Промивайте її після кожного використання приладу.

Источник