Марокканцю, який закликав «бомбардувати» синагогу у Дніпрі, суд заборонив на рік вести блоги у соцмережах- Події

Марокканцю, який закликав "бомбардувати" синагогу у Дніпрі, суд заборонив на рік вести блоги у соцмережах- Події

Бабушкінський районний суд Дніпра ухвалив вирок блогеру, який закликав громадськість до теракту. Хлопець пропонував у своєму блозі в Instagram приєднатися до «бомбардування» будівлі синагоги «Золота троянда». Суд вирішив заборонити йому вести блог на 1 рік, а також присудив умовний термін. Про це повідомляє «Судовий репортер».

«Суд призначив марокканцю 3 роки обмеження волі та водночас звільнив його від відбуття цього основного покарання з випробувальним терміном 2 роки. Додатково чоловік був позбавлений права займатися діяльністю, пов’язаною із веденням блогу в інтернет-мережах терміном на 1 рік. На заборону вести блог умовне покарання не поширюється», – зазначено у повідомленні.

У ході судового засідання було встановлено, що у травні 2021 року блогер опублікував в Інстаграмі відеозапис, у якому публічно закликав українців до руйнування будівлі синагоги за допомогою авіаційного озброєння.

«Мир вам, браття. Ваше свято благословенне! Зі святом вас!..100 років життя. Ви всі маєте жити сто років. Зі святом вас!.. Щодо цього замку. Зараз наближаємось до замку. Давайте бомбити його 130 повітряними ракетами (при цьому вказуючи на будівлю синагоги). Зробимо їм бомбардування. Потім. Зробимо їм бомбардування. Хто зі мною згоден, приходьте», — говорилося в його зверненні, записаному арабською мовою біля будівлі синагоги.

Сам марокканець свою провину на суді визнав, але показання давати відмовився. Зловмисник зізнався, що справді скоїв злочини. які йому інкримінують у звинуваченні. 

Джерело