«Налийте холодної води»: шеф-кухар розповів, як правильно смажити бекон на сковороді

Американець поділився цінним лайфхаком приготування.

Бекон з хрусткою скоринкою — один із найкращих інгредієнтів для ідеального сніданку. Однак приготувати його належним чином буває важко — скибочки або не допікаються, або дуже засмажуються. В останньому випадку доводиться також витирати з плити та прилеглих кухонних поверхонь бризки від олії, інформує Ukr.Media.

Так як же зробити страву ідеальною? Своїм лайфхаком на цю тему поділився американський тіктокер та шеф-кухар під ніком @FlavorGod. Він зазначив, що перед тим як смажити бекон, варто додати на сковороду воду.

«Перш ніж обурюватися, вислухайте мене. Додавання води в бекон під час приготування дозволяє допустити дві речі: робить бекон хрумким, а також запобігає розбризкуванню олії», — пояснив блогер.

Також він порадив відмовитись від духовки. На його думку, в ній бекон не стає таким хрумким і смачним, як при приготуванні на сковороді, та й мити духовку — трудомістке завдання, вважає тіктокер.

У коментарях під його відео кілька людей висловили стурбованість щодо змішування води з олією. Шеф-кухар у свою чергу порадив не хвилюватися:

«Вода випарується до того, як якийсь жир перетвориться на рідину», — пояснив він.

Одна з підписниць тіктокера також розповіла про те, що дозволяє їй зробити ідеальний бекон, а також позбавлятися бризкаючої олії в процесі приготування будь-якої страви.

Користувачка на ім'я Дара Кархну зізналася, що додає по краях сковороди моркву. За її словами, цей овоч просто має високий вміст води та поглинає велику кількість тепла, згоряючи раніше за інші продукти.

Інтернет-користувачі захопилися знаннями блогера та шеф-кухаря, а також пообіцяли випробувати цінні лайфхаки на практиці.

Источник