Ісландія знімає всі обмеження для туристів- Коронавірус

Ісландія знімає всі обмеження для туристів- Коронавірус

Фото: pixabay.com

З 25 лютого Ісландія знімає всі COVID-обмеження на кордоні та всередині країни. Мандрівникам більше не потрібно буде реєструватися до прибуття або пред’являти сертифікати про щеплення. Про це повідомляє Icelandreview.com.

Міністр охорони здоров’я Ісландії Віллум Тор Торссон додав, що країна знову відкрита для туристів. При цьому навіть невакциновані мандрівники більше не будуть зобов’язані проходити тестування та перебувати у карантині протягом п’яти днів.

– З п’ятниці знімаються усі обмеження на кордоні. Крім того, з півночі четверга ми скасовуємо всі обмеження, що діють усередині країни, зокрема, ліміт на збори до 200 осіб, — зазначив він.

Прем’єр-міністр Катрін Якобсдоттір додала, що зняття обмежень відповідає рекомендаціям головного епідеміолога. При цьому вона зазначила, що людям, як і раніше, рекомендується проходити тестування та ізолюватися, якщо вони хворі.

Раніше Польща оголосила, що з 1 березня скасовує більшість обмежень, пов’язаних із пандемією коронавірусу. При цьому обов’язковим залишається носіння маски у публічних місцях: магазинах, барах та кафе, громадському транспорті.

Джерело