ЦЕ ВІЙНА. Путін почав наступ на Україну

Фото: KHARKIV Today. В Україні запроваджено військовий стан.

Атак зазнали Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Маріуполь, Краматорськ.

Близько 05:00 24 лютого в Харкові було чути постріли — Салтівка, Олексіївка, центр. Повітряний простір України закритий. Російські телеканали транслюють звернення Путіна.

«Мною прийнято рішення про проведення спеціальної військової операції (із захисту Донбасу). Її мета — захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму», — повідомив Путін.

Президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради національної безпеки та оборони. За підсумками засідання в Україні запровадили воєнний стан.

«Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та нашим прикордонникам. У багатьох містах України були чутні вибухи. Ми вводимо військовий стан на всій території нашої держави. Хвилину тому я провів розмову з президентом Байденом. США вже почали надавати народну підтримку. Сьогодні від вас, від кожного з вас потрібен спокій, по можливості залишайтеся, будь ласка, вдома. Ми працюємо, армія працює. Працює весь сектор безпеки оборони України. На зв’язку з вами буду постійно я, РНБО, Кабінет міністрів України. Незабаром я знову вийду на зв’язок. Без паніки. Ми сильні, ми готові до всього, ми всіх переможемо, тому що ми — це Україна. Слава Україні», — сказав Володимир Зеленський.

У Харкові метро відкрилося о 05:30, увесь громадський працює у штатному режимі, школи та дитячі садки закриті до особливого розпорядження.

«Прошу вас сьогодні не виходити з дому. У зв’язку з ситуацією, що ускладнилася, школи, садки й інші установи сьогодні не працюють — до прояснення обстановки. При цьому громадський транспорт працює в штатному режимі», — повідомив Терехов.

Зазначимо, у Харкові відкривають укриття у житлових будинках, на об’єктах інфраструктури. Знайти адреси укриттів можна тут. Близько 08:00 у метро почали обладнання фонтанів для води, турнікети зупинили роботу, вхід до метрополітену — вільний. Міський громадський транспорт працює безкоштовно. 

Джерело