На Харківському напрямку точаться важкі бої

Бои в направлении Окружной. Фото: Леонид Логвиненко. Українським військовим вдалося знищити чотири російські танки неподалік Об'їзної.

Харків атакують із півночі. Бої йдуть у районі Вовчанська, Дергачів, Циркунів і Липців.

Перша атака на загони Прикордонної служби у Харківській області розпочалася о 5:05. За інформацією радника голови МВС Антона Геращенка, напад стався на прикордонний пункт «Гоптівка». Через 15 хвилин були атаковані артилерією прикордонники на постах у Веселому, Вовчанську, Дергачах та Тополі.

Близько шостої години ранку Росія обстріляла «Градами» військових у Вовчанську.

За інформацією Антитерористичного центру СБУ в Харківській області, близько 11:00 колона танків пройшла з Великої Писарівки у напрямку Богодухова.

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що на Харківському напрямку та районі проведення ООС точаться важкі бої.

За словами військового експерта Юрія Бутусова, станом на 11:00 російська армія подолала відстань 40 кілометрів до Харкова, також йде наступ на Суми.

«В цьому нема нічого катастрофічного, бо прикрити фізично 2000 км кордону неможливо. Оборона нашої армії буде будуватись навколо великих міст. Саме активна оборона міст зможе скувати російський наступ, та реалізувати можливості нашого сучасного озброєння та артилерії. Росіян зупинять виключно втрати», — написав Бутусов.

Джерело