Висадки диверсійних груп та мародерства — немає: Микола Лукашук про ситуацію в області

Висадки диверсійних груп та мародерства — немає: Микола Лукашук про ситуацію в області

Станом на 9:00 ситуація на Дніпропетровщині – стабільна та контрольована. Інформація про можливе висадження диверсійних груп у Дніпрі та Кривому Розі не підтвердилася. Випадків мародерства – немає.

Усі служби продовжують працювати у посиленому режимі. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника Ради оборони Дніпропетровщини Микола Лукашук.

«Вчора вночі надійшла інформація про те, що у Дніпрі та Кривому Розі планується висадка ворожих груп. За повідомленнями, вони мали намір підірвати Південний міст в обласному центрі. Всі силові структури були підняті по тривозі та оперативно відпрацювали інформацію. На щастя вона не підтвердилася», – сказав Микола Лукашук.

У Дніпрі та Кривому Розі затримали людей, які наносили спеціальні мітки для наведення ворожих ракет. Усі ці позначки оперативно знищуються.

«Звертаємось до мешканців області – якщо ви побачили позначки у вигляді намальованих фарбою хрестів або зі спеціальними gps-маяками, негайно накривайте їх чимось. І терміново повідомляйте про це СБУ, поліцію, міську раду чи комунальні служби», – наголосив голова Дніпропетровської обласної ради.

Повідомляти про мітки можна також у спеціальному боті, який створила Кіберполіція. У Telegram – @ukraine_avanger_bot. Можна сфотографувати точки та потрапити до єдиної бази на Google Maps.

Жоден солдат російської армії не перетнув межі Дніпропетровщини. Постраждалих серед мешканців області немає.

«Поліція Дніпропетровської області на 100% забезпечує порядок. Не зафіксовано жодного випадку мародерства, пограбувань, розбоїв, бандитизму. Закликаємо зберігати спокій та не реагувати на фейки. Бути пильними, згуртованими та самоорганізованими», – сказав заступник начальника ГУ Національної поліції у Дніпропетровській області Володимир Богоніс.

Усі служби продовжують працювати у штатному режимі. Перебоїв із водопостачанням, теплопостачанням, електроенергією немає. Об'єкти критичної інфраструктури під посиленою охороною.

«Органи прокуратури злагоджено працюють із правоохоронцями, Нацполіцією, СБУ. Кожен факт вноситься до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – сказав керівник Дніпропетровської обласної прокуратури Сергій Біжко.

Джерело