Як правильно здійснювати гігієнічні процедури для зубів

Гігієна зубів має певні особливості.

Досвідчені стоматологи обов'язково скажуть вам, що після чищення зубів рот полоскати не можна, адже тоді ви змиєте усю пасту, а це означатиме, що процедура була марною. Але існують й інші корисні поради, які варто врахувати, інформує Ukr.Media.

Вранці чистити зуби рекомендується перед сніданком, оскільки усю ніч у вас у роті накопичувалися бактерії. Зазвичай люди починають доглядати за зубами після приймання їжі, але перед сніданком стоматологи рекомендують відмовитися від цього правила. Крім того, вживання гарячого чаю з лимоном, після якого йде чищення зубів, швидко призведе до руйнування емалі. А ось вживання молока допоможе вам отримати майже голлівудську посмішку, оскільки молоко успішно видаляє кислоту, що осіла на зубах після сніданку.

Не слід чистити зуби частіше ніж двічі на день (вранці і ввечері). Деякі люди занадто жорстко натискають на щітку, що може пошкодити ясна і викликати пошкодження емалі. Двохвилинна процедура є ідеальною за тривалістю. Не забувайте замінювати зубну щітку через кожні три місяці. Те ж саме стосується й головок для електричної зубної щітки.

Зубна нитка теж може бути корисною, якщо ви правильно користуєтеся цим інструментом гігієни. Зав'яжіть нитку навколо середніх пальців на кожній руці, очистіть нею простір між зубами, щоб нитка доторкалася до кожної сторони зуба. Спрямовувати рухи необхідно вгору, вниз, вліво і вправо. Жувальну гумку слід виплюнути після 20 хвилин використання, як рекомендують експерти. Нарешті, після чищення не можна полоскати рот, треба спльовувати. Інакше ви одразу ж змиєте усю пасту з зубів, і процедура чищення виявиться марною.

Источник