Не поспішайте викидати дерев’яні палички — найдоречніші способи використання на домашній кухні

11 кулінарних трюків з паличками для їжі.

Скільки вам було років, коли ви вперше стали користуватися паличками для їжі? Коли вперше захопили в "полон" суші або роли і, радіючи успіху, демонстрували нове вміння? На хвилі любові до японської кухні, багато людей управляється з паличками майже як азіати. Вони навчилися брати ними інгредієнти салатів і навіть рисинки. До речі, кажуть, що це не тільки добре для засвоєння їжі, але і сам процес заспокоює, інформує Ukr.Media.

Одноразові дерев'яні палички, які доставляють разом з суші/ролами або куплені в магазині, після їжі зазвичай всі викидають, а марно! Пара паличок — функціональний кухонний інструмент, який стане в нагоді для багатьох операцій. Ними легко мити, зручно зберігати. Палички лише не потрібно класти в посудомийну машину або замочувати у воді, так як вони можуть легко деформуватися, зламатися або отримати щербини. Згодом їх колір потемніє, але це не впливає на їх якість.

  • Паличками можна діставати все, що готується у фритюрі, наприклад, пончики.
  • За допомогою паличок можна діставати з банки консервовані овочі, каперси, оливки, маслини. Навіть більш-менш вузьке горлечко для них не перешкода. Потрібно тільки вміти ними управлятися.
  • Паличками для їжі можна збивати до однорідності яєчний білок або жовток.
  • Дерев'яні палички — простий інструмент для змішування інгредієнтів невеликого обсягу, наприклад, крохмалю і води/бульйону.
  • Палички можна використовувати замість шпажок для невеликих шашличків. Тільки не забудьте їх попередньо опустити в воду мінімум на 30 хв.
  • Палички для їжі — заміна паличок для морозива. Влітку їх можна увіткнути у фруктовий йогурт і прибрати в морозилку. Вийде домашнє ескімо.
  • Паличками для їжі відмінно перевертати невеликі шматочки м'яса, курки, морепродуктів, риби або овочів, що смажаться на сковорідці. Бонус: їх абсолютно безпечно використовувати в посуді з антипригарним покриттям.
  • Палички для їжі — доморощений, але ефективний термометр для визначення готовності олії для фритюру. Якщо ви опустите дерев'яну паличку в олію, і навколо неї почнуть утворюватися маленькі бульбашки, значить її температура 165-175 °С. Це оптимальна температура для смаження.
  • Японці радять використовувати палички при заморожуванні продуктів. Для цього покладіть продукт, наприклад, фарш, овочеве/фруктове пюре, густий томатний соус, в міру густе тісто, у великий пакет для заморозки (ЗІП лок) і випустіть з нього максимум повітря, виключивши повітряні кишені і роблячи упаковку якомога більш плоскою. Коли заготовка готова, використовуючи паличку для їжі, розділити фарш або пюре на окремі порції. Просто натисніть на масу, щоб залишився слід і «розкресліть» її на квадрати або прямокутники. Приберіть заготовку в морозилку. Покладіть її строго горизонтально, щоб "квадрати" не збилися і нічим її не придавлюйте.
  • Якщо ви вмієте добре управлятися паличками для їжі, ними можна перекладати готову італійську пасту або локшину з каструлі з киплячою водою прямо на сковороду з соусом — навіть спеціальні щипці не знадобляться, тим більше друшляк.
  • І нарешті, китайські палички — заміна пінцета. Ними можна викладати інгредієнти страви на тарілці для фотозйомки або просто для декору святкової страви.
  • Источник