Популярні переконання про гроші, завдяки яким гроші «тікають» від нас

Поміняйте їх, і гроші топчуть до вас рікою.

Обмежують переконання сковують нас в лещата. Часто ми навіть не усвідомлюємо їх істинної сили, а вони можуть як скинути, так і відродити. Негативна грошова установка — це неусвідомлене блокування грошового ресурсу, інформує Ukr.Media.

Ми опитали людей і створили десять популярних обмежень та переконань про гроші. Давайте розбиратися, до чого вони ведуть і як їх поміняти на позитивні установки.

Пускати гроші на вітер

«Ти уявляєш, моя подруга купила диван за 25 000, а сам ремонт не може доробити. Пускає гроші на вітер!».

Коли ви промовляє цю фразу, енергія грошей розпорошується і її неможливо зібрати в одному місці. Тут є два сенсу. «Пускати гроші» — це про обмін енергією. «Гроші на вітер» — означає витратити гроші без мети, даремно, дозволяючи їм, образно, розлетітися в різні боки.

Поміняйте цю установку на протилежну: «Гроші липнуть до мене і з задоволенням залишаються зі мною». Уявляйте, як ви стоїте, така смачна і солодка, а гроші летять до вас і прилипають. Ви відчуваєте приємне збудження один від одного, і чим більше задоволення всередині, тим більше грошей навколо.

Грошей завжди не вистачає

Ми часто вживаємо цю фразу несвідомо. Наприклад, подруга скаржиться, що залізла в борги з машиною або шубою. А ви їй повчально говорите: «Ну, грошей завжди на щось не вистачає. Не брати ж по кожному приводу кредит».

Начебто посилання у цієї фрази хороше, але вона сказана вами, значить, буде працювати на вас. Саме ви зіткнетеся з тим, що грошей постійно не вистачає.

Якщо ви живете з цією установкою, то гроші, швидше за все, ховаються від вас. Фраза означає — «не хапаю», тобто, не можу схопити гроші. У якийсь момент ви помітите, що вам не вистачає на елементарні продукти.

Поміняйте цю установку на протилежну: «Гроші липнуть до мене і з задоволенням залишаються зі мною». Уявляйте, як ви стоїте, така смачна і солодка, а гроші летять до вас і прилипають. Ви відчуваєте приємне збудження один від одного, і чим більше задоволення всередині, тим більше грошей навколо.

Гроші дістаються важкою працею

Варіація: «Щоб було багато грошей, треба важко працювати».

«Синку, ти повинен зробити домашнє завдання. Адже щоб заробляти багато грошей, потрібно важко працювати», — говоримо ми, нав'язуючи це переконання не тільки собі, але і дітям.

По піраміді рівнів можна побачити, що гроші дістаються важкою фізичною працею лише на рівні виживання. Чим більше ви розумово, фізично і духовно розвиваєтеся, тим легше отримуєте гроші. Нагорі піраміди, гроші приходять самі.

Щоб змінити цю установку, говорите: «Чим більше я розвиваюся, тим більше грошей до мене приходить», або «Гроші приходять до мене легко і з задоволенням».

Гроші псують людину

«Дивись, сусід будинок собі купив. Їздить на джипі. Вчора зайшов до крамниці, подивився на мене і не привітався. Що не кажи, а гроші псують людину».

Цією фразою ви повідомляєте всесвіту, що боїтеся грошей. Ви боїтеся стати зіпсованою. Так ви програмуєте себе на те, що гроші завжди будуть псуватися.

Замініть цю установку на позитивну: «Гроші йдуть мені на користь».

Гроші витікають, як вода

«Ех, гроші витікають, як вода, — сказала з сумом дівчина, дивлячись в гаманець, — так завжди!».

І правда, якщо гроші — це вода, як їх втримаєш? Так, воду можна втримати, але вона може тримати вас. Уявіть, що ви купаєтеся у величезному океані, вам добре, комфортно, ви відчуваєте, як потоки води обволікають, а сонце сяє, благословляючи, і ви урочисто говорите: «Я купаюся в океані грошей, вони зі мною, вони скрізь. Вони пливуть до мене».

Чесною працею гроші не заробиш

Коли ми говоримо цю фразу, то відключаємо себе від духовного фінансового потоку. Ми немов проголошуємо: як би чесно я не працював, грошей все одно не буде.

Замініть цю фразу на таку: «Великі гроші — це велика духовність, великі гроші — це велика усвідомленість». Уявляйте себе гуру, мудрим і усвідомленим. Візуалізуйте потік грошей, який радісно пливе до вас.

Не жили заможно, нема чого починати

Ще варіації: «У нас в роду багатих не було», або «Незрозуміло, в кого ти така багата і везуча».

Цю установку часто транслюють наші улюблені мами й тата, бабусі та дідусі. Відключаючи нас на несвідомому рівні від багатства нашого роду. Вибачте їх. В них говорить страх тих поколінь, які пережили революцію, розкуркулення, війну і репресії.

Дозвольте прийняти все, про що вони говорять, пропустити це через себе і відповісти: «Так, я провідник щастя і багатства нашого роду», або «Потужна жінка — натхнення багатому чоловікові».

Гроші дітям не іграшка

Говоримо повчально, коли з посмішкою забираємо свій гаманець у малюка. Так ми, по-перше, програмуємо, що до дитини легкі гроші точно не прийдуть, вона їх буде заробляти в поті чола, а по-друге, блокуємо її грошовий потік. Що ж робити?

Тренуємося. І замість цієї фрази говоримо наступну: «Чим раніше дитина почне грати з грошима, тим успішнішою, мудрішою та багатшою вона стане».

Гроші, як гній, сьогодні немає, а завтра — віз

Ще варіації: «Гроші — це папірці, фантики», «Гроші — це бруд».

Знайомі вирази? Спробуйте замість грошей підставити ім'я вашого друга, знайомого. Виходить не дуже добре, правда?

Давайте міркувати зі дорослої позиції, з позиції відповідальності. Наприклад, якщо ви до когось поставитеся так само, ця людина навряд чи захоче з вами спілкуватися. Так і енергія грошей. «Ну не хочете, як хочете. Піду туди, де мене хочуть», — ніби вам відповідає вона.

Введіть у звичку говорити: «Поважаючи гроші, поважаю себе», «Гроші — це всесвітнє благо».

Заведіть собі правило щодня дякувати всесвіту за знайдену гривню, несподівану знижку і навіть подаровану баночку варення. Повинно бути мінімум три подяки й так протягом 100 днів.

Грошей немає

Ще варіації: «Грошей немає і не буде», «У мене на це немає грошей», «У нас зараз немає грошей».

Цю фразу ми говоримо майже кожен день. Вголос або про себе, не важливо. З цієї фрази працювати найважче. Щоб стверджувати зворотне з твердістю і впевненістю всередині, треба справді мати за плечима «фінансову подушку». Для цього щомісяця відкладайте 10% від доходу. Раджу вам не витрачати цей «грошовий магніт». Пам'ятайте, гроші йдуть до грошей.

Замість негативного переконання говорите: «У мене завжди є гроші», «У мене грошей більше, ніж моїх бажань». Нехай ця фраза стане вашим девізом.

Источник