Арестович: Найгарячіші точки зараз – північно-західні околиці Києва, Харків та Херсон

На північно-західних околицях Києва блокують прохід ворожої техіники, в Харкові — артобстріли, в Херсоні — вуличні бої.

Про це в прямому ефірі телемарафону "Разом — ми сильні" сказав позаштатний радник голови Офісу Президента Олексій Арестович, передає Укрінформ.

"Найбільш гаряча точка — північно-західіні околиці Києва, там в районі Макарова, по Житомирській трасі — скупчення супртивника, по якому ми відпрацьовуємо артилерію. Друга гаряча точка — це Харків, там йдуть зараз артилерійські бої, працює авіація противника. Наша армія дає відсіч. Не було гарячих повідомлень з боку Маріуполя. І Херсон — вуличні бої. Це три основні точки, по яким зараз зосереджені зусилля і наші, і противника", — сказав Арестович.

Стосовно потенційної висадки десанту в районі Одеси, Арестович повідомив, що шторм на Чорному морі ускладнює противнику проведення цієї операції.

Стосовно підрозділів армії Білорусі, які начебто можуть перетнути кордон з Україною і вступити у війну на боці Росії, Арестович зауважив: "Поки що на офіційному рівні ми бачимо лише підготовку, достеменних відомостей, що вони перешйли і беруть участь у боях проти України поки немає. Є окремі повідомлення, які потребують перевірки. Перевіряємо".

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Источник