Ранок сьомого дня війни: усі спроби захопити Харків відбили

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today Позиції вдалось утримати.

Пожежу внаслідок авіанальоту ще ліквідують.

За добу в регіоні постраждали 112 людей, загинули 21. Дані будуть оновлюватися. Про це повідомив голова Харківської військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

«Позиції оборони Харкова протягом 1 березня постійно перебували під впливом вогневих засобів ворога, авіації, реактивної артилерії, стрілецької зброї. У другій половині доби північно-східні та північні сектори міста були атаковані механізованими підрозділами ворога. Всі атаки відбили, російський ворог зазнав значних втрат, лише техніки понад 40 одиниць, позиції утримані», — поінформував він.

За словами Синєгубова, підрозділи Тероборони, Нацполіції, ЗСУ вели бої з диверсійно-розвідувальними групами супротивника.

«Одна з них, намагаючись вийти з міста, атакувала військовий госпіталь. Всі ДРГ ліквідовані. Знищено одного ворожого літака, пілот після катапультування застрелився», — сказав голова Харківської військово-цивільної адміністрації.

Синєгубов повідомив, що пожежу після бомбардування ліквідовують.

«Вночі було бомбардування літаками СУ 25 позицій Чугуєва (Башкирівка та аеродром), міста Харкова (ТЕЦ 5, танкового училища на Полтавському шляху та гуртожитку на Клочківській). Пожежа внаслідок авіанальоту ще ліквідовується, йде детонація снарядів», — пояснив він.

Голова Харківської військово-цивільної адміністрації сказав, що продовжує залучати цивільну та військову техніку для сил ЗСУ на особистих контактах із підприємствами інших областей. За вчора — сім інкасаторів та один броньований «Краз».

Він обіцяє, що до спальних районів приїде найнеобхідніше.

«Щодо роботи над гуманітарним забезпеченням. За вчора зайшло до міста на логістичні центри 12 фур з продуктами та питною водою. Сьогодні забезпечуватимемо найнеобхіднішим спальні райони», — повідомив Синєгубов.

Голова Харківської військово-цивільної адміністрації додав, що місто та область «тримаємо».

 

Джерело