Ми переможемо: у Рівному продовжують народжуватись українці (ВІДЕО)

Війна війною, а українці народжуються. Рівненський пологовий будинок працює у звичному режимі. З моменту повномасштабного російського вторгненння тут народилось 27 дітей — 12 хлопчиків та 15 дівчаток. Як зараз працює заклад та чи готові медики до прийому пологів в умовах війни, і чому нас не здолати, далі розповість Павло Невесенко.

Український козак Ярослав народився менше доби. У 12 ночі 25 хвилин він з’явився на світ. Нині готується випусуватись з пологового будинку. Його мама Світлана розповідає, малюк тривожиться насамперед за маму, бо доводиться бігати в бомбосховище.

Сяє від щастя і новоспечена мама Анна. Радіє, що її Даринка народилася у перший день весни. Впевнена, це знак, що приведе Україну до перемоги.

Рівненський пологовий будинок працює в звичному режимі. Очільниця закладу Світлана Муравська розповідає, медики роблять усе можливе, аби на Рівненщині народжувались малюки. Додає, готові працювати у будь-яких умовах.

У пологовому будинку облаштували бомбосховище. Тут є усе необхідне.

У разі небезпеки тут готові прийняти пологи та надати усю необхідну меддопомогу діткам. Втім, Світлана Муравська сподівається, робити це у бомбосховищі не доведеться.

Медики наголошують, у непростих умовах у нас народжуються нові українці. Сподіваються, їм не доведеться пережити страшні події, в яких нині перебуває Україна. А Ярослав та Даринка уособлюють незламність нашого духу. Вони не знають, що таке війна. Втім, батьки впевнені, вони, як і вся Україна бажають перемоги.