Олександр Алієв: Залишаюся в Києві, щоб захищати Україну від загарбників

Колишній півзахисник київського "Динамо" та збірної України Олександр Алієв повідомив, що залишається в Києві, щоб захищати Україну від російських загарбників.

Про це він написав в Інстаграмі.

"Як і казав, я тут, у Києві. Залишився і залишусь. Тут захищатиму країну, де народилися мої дітки. Закликаю всіх до миру. Хлопці, українці, тримайтеся. Ми сила, ми молодці, ми всі це витримаємо. Що в моїх силах – все намагатимусь робити, щоб у цій країні був тільки мир", — сказав Алієв.

Він закликав російських військових не їхати в Україну. "Хлопці, почуйте, будь ласка, мене. Не їдьте сюди – на війну. Розвертайтеся та їдьте назад. Тут нема ні фашистів, ні нацистів. Давайте не робитимемо так, щоб плакали наші матері, батьки, сестри, брати, і тим більше, переживали наші дітки. Давайте жити просто мирно" — сказав Алієв.

Гравець також звернувся до футболістів Росії і закликав не вірити тому, що показують ЗМІ в РФ, бо це "повна маячня", а українці — мирні жителі, внаслідок війни багато цих мирних жителів гинуть.

24 лютого російські війська вторглися на територію України, обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Источник