Британська фінтех компанія заборонила грошові трансфери в Білорусі та РФ

Британська фінтех компанія заборонила грошові трансфери в Білорусі та РФ

Фото: blog.revolut.com Війна в Україні розбила нам серце — Revolut

Фінансовий стартап зупинив з полудня 4 березня банківські перекази у/з Росії та Білорусі.

Британська фінансова технологічна компанія Revolut припинила проводити гроші з Білорусі та Росії та назад. Про це пише Економічна правда із посиланням на прес-реліз компанії.

«Ми уважно стежимо за ситуацією в Росії та Білорусі. У світлі останніх подій вирішили зупинити банківські перекази в/з Росії та Білорусі з полудня 4 березня», — йдеться у повідомленні Revolut.

Інші напрями переказів відкриті.

У компанії додали, що війна в Україні «розбила їм серце».

«Багато хто, можливо, вже знає, що один із наших співзасновників — українець, але, можливо, не всім відомо, що деякі наші співробітники також базуються в Україні», — вказується на сайті.

Днями Revolut відкрив можливість надсилати миттєві безкоштовні пожертвування на користь українського Червоного Хреста для клієнтів із Великобританії, Литви, Ірландії, Польщі, Швейцарії, Португалії, Австрії, Болгарії та Сінгапуру.

За словами голови фінтехстартапу Revolut Миколи Сторонського, лише за першу добу сума пожертв перевищила мільйон фунтів. З того часу до цього списку додали ще 17 країн, він буде розширюватися і надалі.

Revolut була заснована у 2015 році росіянином Миколою Сторонським та українцем Владом Яценком. Штаб-квартира компанії розташована у Лондоні.

Кулеба вимагає нових санкцій проти Росії

Додамо, міжнародне рейтингове агентство S&P знизило кредитний рейтинг Росії з BB+ до CCC- менш ніж за тиждень від останнього зниження. «Зниження рейтингу відбулося після введення заходів, які, на нашу думку, можуть суттєво підвищити ризик дефолту», — наголосили в агентстві.

Джерело