Ці 5 речей значно спростять вам роботу з домівки

Продуктивну працю з домівки можна організувати.

Перехід на віддалену роботу спочатку усі сприйняли позитивно: здавалося, що зекономлений на дорозі час можна буде витратити на додаткову годину сну або заняття спортом. Однак, виявилося, що життя в ізоляції має додаткові складнощі. Через низьку рухову активність і відсутність зміни обстановки багато людей стали ледачими і дратівливими. Однак є вірні способи підняти настрій і зарядити себе на робочий день — розповідаємо про них нижче, інформує Ukr.Media.

Система провітрювання

Якщо у вас досі ще стоять скрипучі дерев'яні вікна у будинку, час їх замінити на нові і звикнути працювати з відкритим вікном. Кисневе голодування шкідливе для мозку, оскільки уповільнює швидкість його роботи, а у тривалій перспективі провокує мігрень, запаморочення і вироблення адреналіну. Спочатку вас буде відволікати шум вулиці, але незабаром ви адаптуєтеся і не будете помічати його. Проте ви відчуєте запахи — дослідження доводять, що аромати лаванди, троянди, щойно скошеної трави знижують рівень стресу і сприяють виробленню серотоніну — гормону щастя.

Щоденне прибирання

Придбайте робот-пилосос, який буде щодня прибирати з підлоги дрібне сміття. Не забувайте протирати стіл вологою ганчіркою від пилу і очищати клавіатуру комп'ютера. Дослідження доводять, що чистота робочого місця безпосередньо впливає на нашу продуктивність. Так доцент Університету Індіани Ніколь Кіт дослідила 998 афроамериканців у віці від 49 до 65 років і довела, що люди з чистими будинками були більш здоровими і активними, ніж їх ровесники, у домівках яких не було прибрано. Причому регулярні прогулянки, як виявилося, впливали на здоров'я людей значно менше. Отже, беріть ганчірку до рук і вперед!

Прохолодні напої

Встановіть у домашньому офісі міні-холодильник, у якому будуть чиста вода з лимоном і ваші улюблені безалкогольні напої — зелений чай, смузі, фруктові соки. Пийте не менше двох літрів прохолодної рідини на день, щоб підтримувати водний баланс і охолоджувати тіло. Наш мозок на 80 % складається з води, тому для його роботи необхідно регулярно поповнювати запас рідини в організмі. Не забувайте про свіжі фрукти і ягоди, які складаються з води і клітковини — вони допоможуть вам підтримувати водний баланс, коли пити не хочеться. Однак будьте обережними з кількістю солодких напоїв: від них можна непомітно погладшати.

Організація простору

Обійтися без зони для запису нотаток неможливо — у телефоні розкласти усі завдання по поличках не вдасться. Придбайте маркерну дошку і повісьте її поруч з робочим місцем, де ви зможете писати власноруч і клеїти стікери на неї з важливими нагадуваннями. Якщо ваша робоча зона обмежена, придбайте хоча б щоденник і розкресліть його так, як вам зручно. Записуючи інформацію на носій, ви звільняєте оперативну пам'ять мозку для вирішення завдань, а не зберігання важливих даних. Не забувайте ставити нагадування у телефоні про дедлайни, щоб не проґавити їх.

Доставка їжі

Чим тепліше стає на вулиці, тим більше ми лінуємося готувати щось більш масштабне, ніж овочевий салат. Між тим, на одному салаті прожити не вдасться — мозку потрібні білок і складні вуглеводи. Врятувати вас від рутини можуть сервіси доставки їжі: можете замовити готовий раціон на тиждень або замовити страви, коли зголоднієте. У великих містах доставка з місцевого ресторану займає не більше 30 хвилин — можете оформити замовлення і продовжити працювати, поки до вас їде кур'єр. Апетитна подача, якісні інгредієнти і сам процес замовлення їжі — усе це стимулює ваше травлення, тож навіть у спеку ви захочете перекусити здоровою і корисною стравою.

Источник