Фахівці назвали продукти, які сприяють утворенню тромбів

Тромби утворюються швидше після вживання певних продуктів.

За словами лікарів, занадто часте вживання у їжу певних продуктів — перш за все, з високим глікемічним індексом — може серйозно підвищувати ймовірність розвитку тромбозу, інформує Ukr.Media.

З пояснень лікарів кардіологів випливає, що регулярне вживання у їжу продуктів певної групи "значно збільшує ризик розвитку тромбозу". Говорячи про тромбоз, медики мають на увазі процеси утворення згустків крові (тромбів), які здатні закупорювати собою кровоносні судини, включаючи найважливіші артерії організму. Це, своєю чергою, сприяє виникненню серцевих нападів та інсультів.

Продуктами, які здатні провокувати згущення крові і схильність людини тромбозу фахівці у першу чергу називають багаті джерела простих вуглеводів, до яких належать різні солодощі, випічка з білого борошна, цукор. Також кардіологи зазначили, що великі дози цукру часто містять готові соуси, знежирені продукти і напівфабрикати. У людей, які постійно вживають таку їжу, може статися порушення згортання крові, попередили фахівці.

Небезпечним у сенсі ризику постраждати через тромбоз і його наслідки кардіологи також вважають алкоголь. Фахівці заявили, що "майже усі серцево-судинні катастрофи трапляються на наступний день після прийому алкоголю".