Єврокомісія заснувала сайт для допомоги біженцям з України

Європейська комісія започаткувала спеціальну вебсторінку із базовою інформацією для біженців з України.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу повідомив речник Європейської комісії Ерік Мамер, передає кореспондент Укрінформу.

«Єврокомісія сьогодні започаткувала вебсторінку з інформацією, яка допоможе (громадянам України – ред.) під час подорожі до ЄС та під час пересування в межах ЄС. Ця сторінка зараз викладена англійською мовою, але ми працюємо над тим, щоб зробити її доступною українською мовою вже завтра», — сказав речник Єврокомісії.

Він нагадав, що війна в Україні вже змусила більше 2 мільйонів людей полишити свої домівки та шукати безпеку, захист і допомогу на території Євросоюзу та сусідніх країн. Ще більше переміщених людей знаходяться зараз у русі в Україні. Всі вони потребують притулку та базової інформації, як в’їхати в ЄС, про те, якими правами користуються та про інші умови для такої подорожі.

Ця сторінка буде частиною ширшого вебсайту, який буде присвячений діям ЄС в контексті російського вторгнення в Україну, та розповідатиме про громадські ініціативи в країнах ЄС, де люди тепло приймають українців, що рятуються від розв’язаної режимом путіна війни проти України.

Як повідомлялося, президент РФ путін 24 лютого 2022 року оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Українські Збройні сили, підрозділи територіальної оброни відбивають напад ворога та завдають йому важких втрат. Російський агресор зустрічає запеклий спротив від усього українського суспільства.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється із кожним днем. Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Знайти згадану сторінку з інформацією для українських біженців можна за посиланням.

Источник