Випічка приготовлена з любов`ю: у Рівному жінки допомагають військовим захищати Батьківщину (ВІДЕО)

У період війни боротися з агресором допомагає кожен як може. Аби не сидіти склавши руки, жінки у Рівному готують їсти та печуть випічку нашим захисникам. Роблять це на кухні одного із закладів, що на вулиці Київська. До своєї команди запрошують усіх, хто має бажання та вільний час. Більше дивіться у сюжеті Ольги Данілюк.

Почалося з того, що перший день, коли почалася війна, мені важко було сидіти вдома, просто скласти руки. Хотілося бути корисною, — каже волонтерка Оксана.

І допомогти нашим захисникам пані Оксана вирішила стравами приготовленими з любов`ю.

"Сьогодні ми печемо випічку з квасолею. А робили з капустою, пекли картопля з грибами якогось дня. Перші дні ми готували вареники, — розповідає волонтерка.

Усе це волонтери відвозять і військовим на блок-постах, і людям, які змушені були втекти до нас від війни на Сході України. Долучитися до пані Оксани, каже жінка, може кожен.

"Бажаючих людей є багато, хто хотів би долучитись до цієї справи, хто пропонує. У нас рівняни мають бажання робити щось, не сидіти склавши руки.

А за спільною справою атмосферу на кухні підкріплюють ще й українськими народними піснями:

Мені близькі ці сонячні простори Ці неповторні села і міста Дніпрові схили і Карпатські гори, Краса людей і їхня доброта Торкає серце полум’ям калина, А у душі відлунює пісні Люблю тебе всім серцем, Україно, Земля моєї доброї рідні — (співають)

Втоми від цієї роботи, додають дівчата, не відчувають. Навпаки, приготування їжі їх заспокоює і дає можливість хоч на мить відволіктися від війни в країні. Та ще й бути корисними у спільній боротьбі з агресором.

Набагато стає спокійніше, коли ти робиш і ти просто відчуваєш це душею, що ти приносиш якусь користь свою, що там наші хлопці будуть ситі. Там, тут. Коли наші хлопці ситі, вони мають силу боронити свій край, захищати нас, діток, внуків, — каже інша волонтерка, пані Лідія.

З підтримкою яких, тут в тилу, вони обов`язково виженуть окупантів з нашої землі.