ЗСУ стримують наступ ворога у південно-східному напрямку, триває кругова оборона Маріуполя

Українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ у південно-східному напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією станом на 06:00 10 березня, сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського операційних районів, захищають Харків та Охтирку. Основні зусилля зосереджуються на недопущенні просування противника в південно-східному напрямку. Триває кругова оборона Маріуполя.

Водночас триває прикриття державного кордону з білоруссю.

У Генштабі наголосили, що на Сіверщині українські захисники утримують оборону Чернігова, вживають заходів щодо стримування просування ворога в напрямку Києва.

Наголошується, що угруповання сил і засобів оборони столиці перебуває в постійній готовності до відбиття наступу противника, завдає вогневого ураження наступальним угрупованням російських загарбників та утримує визначені оборонні рубежі.

На південному напрямку здійснюється стримування ворога в напрямках на Кривий Ріг, Миколаїв, Вознесенськ та селище Нововоронцовка Херсонської області.

На інших напрямках угруповання військ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони, поінформували у Генштабі.

Зазначається, що угруповання Повітряних сил ЗСУ відбивають ракетно-бомбові удари та знищують засоби повітряного нападу противника, здійснюють протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ. Зокрема, протягом останніх двох діб винищувальна авіація та підрозділи зенітно-ракетних військ знищили чотири штурмовики Су-25 та два вертольоти противника.

У Генштабі констатують, що противник знизив темпи наступу, його особовий склад деморалізований, значно збільшилася кількість випадків дезертирства та мародерства.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Источник