Де у Харківській області отримати соцвиплати

У березні буде спеціальний механізм виплати субсидій, пільг та грошової допомоги для окремих районів і міст.

Через активні бойові дії не всі органи соцзахисту можуть працювати.

У березні спеціальний механізм виплати грошової допомоги, пільг та субсидій буде застосований в окремих містах та районах семи областей. Про це 10 березня повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

«Цей механізм передбачає проведення Міністерством соціальної політики централізованого нарахування грошової допомоги, пільг і субсидій та залучення «Ощадбанку» для перерахування виплат людям із населених пунктів, де органи соціального захисту не можуть працювати через активні бойові дії та забезпечувати нарахування та виплату таких допомог. На момент ухвалення рішення про застосування такого механізму неможливість провести нарахування спостерігалася у більш ніж 60 містах та районах десяти областей», — розповіли у міністерстві.

Раніше повідомляли: Про пенсії та соцвиплати розкажуть уTelegram

Органи соцзахисту в окремих регіонах 7-9 березня змогли частково відновити роботу та провести виплати. Тож, на основі інформації від регіонів станом на 10 березня, Мінсоцполітики застосовує механізм виплати грошової допомоги, пільг та субсидій в окремих містах та районах семи областей.

У Харківській області це — Ізюмський, Куп’янський райони і міста Харків та Куп’янськ.

«Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики проводить у цих містах та районах централізоване нарахування грошової допомоги, пільг та житлових субсидій. Орієнтовно цей процес триватиме три-чотири дні. Після цього фінансування буде направлено до «Ощадбанку», який забезпечить перерахування виплат отримувачам», — пояснили у міністерстві.

Виплату за спеціальним механізмом грошової допомоги, пільг та житлових субсидій «Ощадбанк» проводитиме так:

  • тим, хто отримував виплати через банки, «Ощадбанк» перерахує гроші на їхні банківські рахунки;
  • тим, хто отримував виплати через «Укрпошту», «Ощадбанк» зробить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему My Transfer.

Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з індивідуальним податковим номером до будь-якого відділення «Ощадбанку» на території України. Зробити це можна протягом 60 календарних днів із дня зарахування переказів.

Раніше повідомляли: За неоплачену комуналку не нараховуватимуть пеню

«Спеціальний механізм грошової допомоги, пільг та житлових субсидій на період запровадження військового стану в окремих містах та районах, де проводяться активні бойові дії, закріплений постановою Кабінету Міністрів від 07 березня 2022 р. № 215 встановлено», — додали у міністерстві.

Нагадаємо, соціальні виплати під час війни обіцяли нарахувати автоматично, звертатися до органів соціального захисту не потрібно.

Джерело