«Зустріч надії» в Анталії перетворилася на цинічне шоу лаврова – Bild

«Зустріч надії» швидко перетворилася на безсоромне цинічне шоу брехуна лаврова, який є обличчям путінської пропаганди за кордоном.

Про це пише відоме німецьке видання Bild, підбиваючи підсумки зустрічі очільників МЗС України та рф у Туреччині в четвер, передає Укрінформ.

Міністр закордонних справ путіна цілу годину робив гротескні заяви; окрім уже традиційного звинувачення в тому, що Україну треба «денацифікувати», лавров вигадував нові, абсурдні казки, йдеться у замітці.

У ній перераховуються приклади безсоромної брехні, зокрема, про начебто лабораторії біологічної зброї масового ураження. Хоч би як абсурдно це звучало, але це сильно нагадує пропаганду в Сирії, зауважує автор. Говорячи про вибух біля пологового будинку в Маріуполі, лавров тричі «агресивно і нетерпляче» повторив «тезу» про те, що українські бойовики начебто тримали мирних жителів. «Але, очевидно, він не узгодив цю брехню з речником посольства росії в ООН, там розповіли, що розбомбили колишній пологовий будинок, переобладнаний під військовий об’єкт», — йдеться у публікації.

Наступною брехнею було те, що росія хоче будувати гуманітарні коридори, хоча Червоний Хрест підтвердив, що запропонований москвою «гуманітарний коридор» з Маріуполя було заміновано.

«Ми не вторглися в Україну»: це тепер сумна класика, яку сьогодні повторив лавров, пише автор. Він наводить й інші «перли» міністра: Росія взагалі не нападає на інші країни, навпаки, «військова спецоперація» в Україні має на меті запобігти війні!

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба залишався дипломатичним після півторагодинних переговорів у турецькій Анталії, але ледве приховав свою гіркоту. Він готовий до подальших розмов у такому ж форматі та сподівається, що для Маріуполя все ж буде перемир’я, пише автор замітки.

Як повідомляв Укрінформ, в Анталії 10 березня відбулася тристороння зустріч міністрів закордонних справ України, Туреччини та росії.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У Маріуполі 9 березня під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення. Внаслідок бомбардування російськими літаками загинули троє людей, зокрема одна дитина, постраждали 17 медиків та породілля.

Источник