У Дніпропетровській області працюють державні нотаріальні контори

У Дніпропетровській області працюють державні нотаріальні контори

ФОТО: ДніпроОДА

У ДніпроОДА розповіли про роботи нотаріальних контор в області під час війни з Росією.

Державні нотаріуси Дніпропетровщини працюють за графіком. Надають необхідні послуги мешканцям. Під час воєнного стану отримати деякі з них можна за спрощеною процедурою. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній державній адміністрації під час брифінгу.

«Нині мешканці області продовжують звертатися до нотаріусів. Комусь потрібно засвідчити справжність підпису. Іншому — посвідчити заповіт чи довіреність», — зазначив начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Іван Легостаєв.

Довіреності та заповіти нотаріуси наразі оформлюють не на спеціальних бланках, а на звичайному папері. Проте такий документ має юридичну силу, підкреслив Іван Легостаєв.

І додав: військовослужбовці можуть посвідчити довіреності та заповіти у командирів своїх формувань. Але це не стосується довіреностей на право розпорядження нерухомістю і корпоративними правами. У таких випадках треба звертатися до нотаріуса.

«Нині, при воєнному стані, не працюють державні реєстри нерухомості. Це зробили, аби запобігти витоку персональних даних. Тому тимчасово неможливо оформити майнові права. Наприклад, скласти договір купівлі-продажу, вступити у спадщину», — розповів Іван Легостаєв.

Він підкреслив: нині призупинено строк подачі заяв на прийняття спадщини. Тож до кінця дії воєнного стану з цим можна не поспішати.

Дізнатися адреси та телефони нотаріальних контор можна тут. Перш ніж їхати, краще пересвідчитися щодо можливих змін у графіку роботи.

Раніше ми писали про те, що ситуація в Дніпропетровській області залишається цілком керованою.

Джерело