Україна завдала по армії рф найбільшого удару за десятки років — Зеленський

Російські загарбники несуть колосальні втрати в Україні, які є найбільшим ударом по армії рф за десятки років.

Про це заявив Президент Волоидмир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Наші Збройні Сили роблять усе, щоб позбавити ворога будь-якого бажання продовжувати війну проти України. Втрати російських військ колосальні. Динаміка втрат окупантів на 17-й день вже така, що можна впевнено говорити: це найбільший удар по російській армії за десятки років. Вони ніде не втрачали більше за таку кількість днів», — сказав глава держави.

Він нагадав, що від початку вторгнення 31 батальйонно-тактична група ворога втратила боєздатність.

За його словами, російські військові здаються в полон вже не просто поодинці, а цілими групами, а також групами ж намагаються вийти з території України додому, в росію.

Президент підкреслив, що втрати загарбників у технічних можливостях просто вражають: більше 360 танків, 12 05 броньованих машин. і це ще без підрахунку втрат у боях цієї ночі та ранку.

Крім того, відзначив Зеленський, ворог втратив майже 60 літаків, більше 80 гелікоптерів, сотні й сотні одиниць іншої техніки, зокрема, найсучасніших зразків, якими росія пишається.

«У більшості армій світу немає стільки усього, скільки російські війська втратили за час вторгнення», — наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що дії російських загарбників прирівняють до дій терористів ІДІЛ.

Источник