Під Києвом ворог розстріляв колону жінок та дітей, загинули 7 людей- Події

Під Києвом ворог розстріляв колону жінок та дітей, загинули 7 людей- Події

Фото: aussiedlerbote.de

Російські окупанти розстріляли колону автобусів, які перевозили жінок та дітей за погодженим зеленим коридором. В результаті загинули семеро людей. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

— 11 березня, під час спроби евакуації із села Перемога (Баришівський район Київської області) у бік села Остролуччя за погодженим «зеленим» коридором, окупантами було розстріляно колону мирних жителів, яка складалася виключно з жінок та дітей — зазначено у заяві відомства.

Як зазначено у повідомленні, ворог убив 7 людей, серед яких – 1 дитина. Кількість постраждалих українців наразі невідома. Після розстрілу автобусам довелося повернутись у зворотному напрямку.

— Після розстрілу окупанти змусили залишки колони повернутися до села Перемога та не випускають їх із населеного пункту. Наразі з ними практично неможливо встановити зв’язок, а також надати гуманітарну та медичну допомогу, — наголосили у ГУР.

Вчасно переговорів України та РФ, що проходили у Білорусі, сторони погодили створення гуманітарних коридорів для евакуації та надання допомоги мирним мешканцям. Незважаючи на домовленості, противник продовжує зривати зелені коридори і обстрілювати цивільних.

Джерело