Міськрада Мелітополя оголосила держзрадниками депутатів Опоблоку

Міськрада Мелітополя оголосила держзрадниками депутатів Опоблоку

Фото: Скриншот из видео Мешканці Мелітополя протестують проти російської окупації

Окупанти призначили «мером» Мелітополя представника Опоблоку, а депутати партії заявили про створення «комітету народних обранців». Міськрада визнала їх дії держзрадою.

Міськрада Мелітополя на позачерговому засіданні у неділю, 13 березня, підтвердила юрисдикцію України та визнала держзрадниками депутатів Опозиційного блоку, який напередодні оголосили про створення так званого «комітету народних обранців». Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Свою заяву міськрада надіслала президенту, генпрокурору та урядам країн-членів НАТО.

«Ми, депутати Мелітопольської міської ради Запорізької області VIII скликання, які в результаті демократичних місцевих виборів наділені законним правом представляти інтереси Мелітопольської місцевої територіальної громади, інформуємо про критичну ситуацію: 1. Місто Мелітополь знаходиться під тимчасовою окупацією з боку Російської Федерації з 26 лютого 2022 року», — йдеться у зверненні.

У ньому також нагадується про викрадення російськими окупантами мера Мелітополя Івана Федорова, депутата Запорізької облради Лейли Ібрагімової та місцевої проукраїнської активістки Ольги Гайсумової. Наголошується, що замість викраденого Федорова окупанти призначили «мером» депутата Опозиційного блоку Галину Данильченко.

Таким чином, міськрада Мелітополя закликала НАТО запровадити безпольотну зону над Україною, президента Володимира Зеленського – вжити всіх заходів для звільнення законного мера Федорова, а Венедіктову – розпочати досудове розслідування щодо депутатів партії Опозиційний блок за статтею держзради.

«Мелітополь є і буде українським! Іване Федоров, тримайся! Ми з тобою!» – прокоментував рішення міськради заступник голови ОП Тимошенко.

   

Тим часом жителі Мелітополя продовжують протестувати з вимогою припинити окупацію міста та відпустити мера Федорова.

Джерело