На Дніпропетровщині спеціальні притулки допомагають покинутим тваринам

На Дніпропетровщині спеціальні притулки допомагають покинутим тваринам

Волонтери Дніпропетровщини розповіли про те, як в області допомогають тваринам, яких покинули господарі через евакуацію.

Нині багато людей залишає домівки та виїжджають до інших регіонів або за кордон. Не всі у змозі взяти з собою домашніх тварин. На поміч приходять волонтери. Влаштовують собак і котів до спеціальних притулків. Та у зв’язку з великим напливом останнім часом самі відчувають потребу в підтримці. Про це повідомила під час брифінгу волонтерка, співзасновниця притулку «Пегас» Яна Русіна.

«В області понад десять таких притулків. На сьогодні маємо більш ніж 300 собак, 100 котів, 30 коней. Є віслюки, мули, кролики. До нас потрапляють багато поранених тварин. На всіх не вистачає їжі та медикаментів. Будемо вдячні будь-якій допомозі. Маємо сторінки у соцмережах, тож нас легко знайти», – розповіла волонтерка, співзасновниця притулку «Пегас» Яна Русіна.

Вона додала, що наразі не вистачає перев’язувальних матеріалів, медикаментів. Не все можна знайти в аптеках. Волонтери відчувають потребу в антибіотиках та антигрибкових мазях для тварин. А ще у кормах, крупах, аби було чим їх нагодувати.

На Дніпропетровщині спеціальні притулки допомагають покинутим тваринам

На Дніпропетровщині спеціальні притулки допомагають покинутим тваринам

ФОТО: ДніпроОДА

Також нагадаємо про те, як допомогти безпритульним тваринам під час війни.Ось декілька простих порад від Ukraine Now:

  1. Перше і найлегше, що ви можете зробити, – це годувати тварин.
  2. Якщо у вас є можливість – прихистіть тварину.
  3. Якщо ви підібрали тварину і хочете відвезти її до притулку в Україні, то спершу дізнайтесь у притулках, чи можуть вони наразі приймати нових тварин, адже багато з них переповнені та на межі виживання.
  4. Підбирайте тварин та шукайте можливість їх передати до притулків у Польщі – Польща наразі приймає наших тварин. Якщо ви їдете за кордон, ви можете взяти тварину із собою і віддати її до притулку в Польщі або якщо знаєте когось, хто їде – попросіть їх вивезти тварину (якщо люди мають місце). Також є волонтери, які вивозять тварин зі Львова у притулки в Польщі:

⁃ Забирають зі Львова та, можливо, інших міст Заходу України (з лінії фронту, Київ, Харків, Одеса і т. д. – ні):
https://www.facebook.com/fundacjacentaurus/

+48 518 569 487

⁃ Забирають тільки зі Львова (з лінії фронту, Київ, Харків, Одеса і т. д. – ні):
https://www.facebook.com/DIOZpl

+48 573 098 550

Чат у телеграмі по допомозі тваринам (ветеринарна, питання виїзду, допомога по притулках): https://t.me/+Uwb2IiL2F2LedA7f

Також ви можете допомогти людям, у яких фінансові або інші труднощі, і вони на межі, щоб покинути тварину, – кормом, інформаційно, переноскою (якщо в них немає) тощо. Це теж зменшить кількість покинутих тварин.

Раніше ми писали про те, у яких притулках можна домогти тваринам на Дніпропетровщині.

Також нагадаємо про те, що в Україні не буде доплат за інсулін.

Джерело