Відкрилися чергові евакуаційні маршрути у Київській та Луганській областях – Ірина Верещук

В Україні 13 березня з 9:00 відкриваються чергові гуманітарні коридори для евакуації мешканців населених пунктів, постраждалих від обстрілів. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Вчора, як ви пам'ятаєте, виїхала колона з гуманітарним вантажем із Запоріжжя до Маріуполя через Бердянськ. Вони зараз перебувають у Бердянську і рухаються в напрямку Маріуполя. Щиро сподіваюся, що вже ввечері буду звітувати про позитивний результат», – розповіла вона.

Як зазначила віце-прем'єр-міністр, на Київському напрямку сьогодні відкриваються такі коридори:

З Бородянки в Житомир вирушать 25 евакуаційних автобусів (надійдуть в Бородянку із Пісківки).

Із села Світильня в напрямку міста Бровари, звідки приїдуть автобуси. Евакуація відбуватиметься за маршрутом Світильня – Плоске – Гоголів – Красилівка –Квітневе – Бровари. 

Із села Перемога в напрямку міста Києва (Перемога – Лук'янівка – Лукаші – Корніївка – Недра – Садове – Березань – Бориспіль – Київ). Автобуси для евакуації людей будуть відправлені за маршрутом з міста Києва.

Із села Велика Димерка у напрямку міста Бровари, звідки будуть направлені автобуси.

Відкриються гуманітарні коридори і в Луганській області:

З міста Кремінна до міста Лиман. Автобуси для евакуації людей будуть відправлені за маршрутом з міста Бахмута.

З міста Рубіжного до міста Слов'янська Донецької області (Рубіжне – Сєвєродонецьк – Лисичанськ – Слов'янськ (через Бахмут).

З міста Попасної Луганської області в місто Слов'янськ Донецької області (Попасна – Бахмут – Слов'янськ).

Із селища Гірське Луганської області у місто Слов'янськ Донецької області (Гірське – Лисичанськ – Бахмут – Слов'янськ).

З міста Щастя Луганської області до міста Слов'янська Донецької області (Щастя – Новоайдар – Сєвєродонецьк – Лисичанськ – Слов'янськ).

За словами Ірини Верещук, у Сєвєродонецьку нині тривають обстріли.

«Ми сподіваємося, що обстріли стихнуть, режим припинення вогню буде дотриманий і буде розпочато вчасну евакуацію людей», – зазначила вона.

Віце-прем'єр-міністр також звернулася до людей, які вирішують рухатися поза гуманітарними коридорами: «Прошу слухати інформацію, яку ми подаємо, і якщо є відкритий коридор, шукати через оповіщення, через людей інформацію щодо точок збору, бо в інший спосіб це буде дуже небезпечно для вашого життя і життя ваших дітей і близьких».

Ірина Верещук також закликала російську сторону відпустити працівника ДСНС Олексія Данченка, який супроводжував колону на погодженому гуманітарному маршруті в Білогородці, а нині перебуває в Гостомелі.

«Ми вимагаємо відпустити Олексія Данченка. Ми домовилися про гуманітарний маршрут, і він виконував свою роботу згідно з домовленостями», – наголосила вона.