8 ефективних способів позбутися болючих шпор на п’ятах

Позбутися цієї дратівливої ​​проблеми не так просто і вимагає певних зусиль. Але ми вирішили дізнатися все ж таки, як можна вилікувати шпори на п'ятах.

Шпора на п'яті може стати справжньою катастрофою. Цей крихітний згусток кальцію біля основи п'яткової кістки може викликати багато дискомфорту під час ходьби або бігу. Приблизно 50 відсотків людей з п'ятковими шпорами відчувають сильний біль. Насправді, шпора не завжди помітна на п'яті, тому що вона, як правило, досить невеликого розміру.

Нанесіть холодний компрес на п'яткову шпору

Не ігноруйте біль у ногах і намагайтеся доглядати за своїми ногами вдома. Після застосування холодного компресу ви відчуєте полегшення від п'яткових шпор відразу. Холод допомагає швидко зменшити біль, але ефект не триватиме так довго, як у випадку прийому ліків, інформує Ukr.Media.

Якщо у вас немає холодного компресу під рукою, ви можете взяти кубик льоду і загорнути його в тканину, щоб приготувати холодний компрес.

Одягайте на ніч спеціальні фасциїтні шини

Під час сну одягайте на болючу ногу спеціальну шину, щоб полегшити біль. Спочатку це може бути не так зручно, але ви звикнете до шини і незабаром почнете помічати зміни на краще. Ви можете придбати їх у магазині спортивних товарів, аптеці або в Інтернеті. Не турбуйтеся про розмір, ви зможете вибрати невелику, середню або велику версію. Підошвенні фасциїтні нічні шини можуть бути дуже ефективними в поліпшенні стану вашої хвороби.

Робіть фізіотерапію та вправи на п'яткові шпори

Ніколи не забувайте про фізіотерапевтичне лікування. Майте на увазі, що дуже важливо знайти медичного фахівця з відповідною освітою, щоб процедури не завдали вам ще більшої шкоди. Спеціаліст також може порадити вам, які вправи ви можете робити вдома самостійно. Ці вправи допоможуть вам зменшити біль і одночасно тренувати м'язи. Повторюйте їх щодня, коли у вас є вільний час, наприклад, перед сном.

Нанесіть яблучний оцет на п'яткові шпори

Цей домашній засіб є простим, але ефективним! Яблучний оцет можна використовувати для зменшення болю і набряку всього за декілька хвилин. Візьміть тканину і замочіть її в оцті. Потім прикладіть її до п'яткової шпори. Повторюйте кожен день, поки не відчуєте полегшення.

Використовуйте ортопедичні устілки

Простий, швидкий і ефективний метод! Індивідуальні ортопедичні устілки, які ви можете помістити у взуття, можуть бути виготовлені індивідуально, або ваш лікар може порадити вам, де їх можна купити і яка форму вам потрібна. Ви можете подумати, що вони дорогі, але цей метод надзвичайно ефективний і може полегшити біль при ходьбі. Такі устілки придатні до використання до 5 років, і вони є гарною інвестицією у ваше здоров'я, навіть якщо у вас немає п'яткової шпори.

Використовуйте соляні ванни для ваших ніг

Сіль лікує, і всі це вже знають. Але це також може бути гарним методом боротьби з п'ятковою шпорою. Магній допомагає утворенню кісток і розщеплює кальцій.

Додайте трохи англійської солі до теплої, але не гарячої води. Замочіть у ній ноги протягом години, додаючи гарячу воду, коли вона почне охолоджуватися.

Використовуйте лляне насіння або лляну олію

Можна також спробувати зробити компрес з лляним насінням або лляною олією. Візьміть шматок тканини, занурте його в олію, потім нанесіть цю тканину на п'яткову шпору і обгорніть її, щоб вона була у теплі. Ви можете залишити такий компрес на ніч. Цей засіб можна використовувати часто, оскільки він не є хімічним. Ви обов'язково відчуєте себе краще вранці!

Нанесіть содову пасту

Лише кілька крапель води і питної соди може допомогти вам позбутися болю і дискомфорту. Зробіть пасту і нанесіть її на болючу область. Не забудьте обернути ногу марлею і еластичною пов'язкою.

Ці легкі засоби захисту можуть ефективно допомогти вам полегшити життя з п'ятковими шпорами. І ви, напевно, зможете знайти більшість інгредієнтів у себе вдома.

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Источник