На Івано-Франківщині викрили масштабну злочинну групу, яка виготовляла та збувала амфетамін. ФОТО |

10.12.2021 12:00

                П’ятеро осіб збували психотропні і наркотичні речовини на території Івано-Франківської області та за її межами. Правоохоронці затримали організовану групу в процесуальному порядку, провівши понад десять санкціонованих обшуків. У наркоторговців вилучено наркотичні речовини на понад 15 мільйонів гривень.

               Поліцейські встановили, що влітку 2021 року до правоохоронців надійшла інформація щодо діяльності групи осіб, яка займається виготовленням і розповсюдженням наркотиків. Працівники поліції з’ясували, що наркобізнес організував 27-річний мешканець Калуського району, який раніше притягався до кримінальної відповідальності. Для збуту наркотиків лідер угруповання залучив ще чотирьох чоловіків з Калущини, двоє з яких також раніше судимі.

               Учасники угрупування виготовляли та збували клієнтам товар як з «рук в руки», так і через інтернет. Аби приховати злочинну діяльність, вони постійно змінювали місця схову наркотиків та маршрути перевезення.  Правоохоронці провели одночасно понад 10 санкціонованих обшуків. Загалом вилучено майже 10 кг психотропної речовини, орієнтовно 50 кг прекурсорів, лабораторне обладнання, гроші, телефони, банківські картки і чорнові записи. Вартість вилучених наркотичних речовин за цінами «чорного ринку» складає від 15 до 21 мільйону гривень.

             Зловмисників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна. Фігурантам повідомлено про підозру, невдовзі суд обере їм запобіжний захід. Триває досудове розслідування.

За матеріалами ВК ГУНП у Івано-Франківській області. 

Источник