На маршрут у Рівному виходять близько 60 одиниць комунального транспорту

У Рівному, попри складний воєнний час, громадський транспорт не зупинився ні на день. Про це повідомив міський голова Олександр Третяк.

Нагадаємо, що у перші дні повномаштабного вторгнення росії на територію України, в Рівному тролейбуси проводили перевезення безоплатно. Зараз на маршрут виходять близько 60 одиниць комунального транспорту, пасажиропотік яких значно знизився з довоєнних часів.

"Відбулось майже двократне зростання вартості палива та деталей, яких наразі ще й обмежене постачання. Тому досить складна ситуація і з маршрутками, випуск яких знизився практично втричі і поки не є стабільним. Але водії стараються організовуватись і спільно вишуковують можливості чергуватись і перевозити пасажирів на довоєнних умовах", – зазначив Олександр Третяк.

Також міський голова наголосив, що перевізники щодня на волонтерських засадах надають близько 15 автобусів на потреби територіальної оборони та інших заходів. Також передали 3 автобуси до ЗСУ, чим роблять свій внесок у нашу спільну перемогу!

Нагадуємо також, що умови пільгового проїзду як і до початку війни для більшості категорій є безоплатними після 10:00, а в маршрутках лише у межах 2 пільгових місць.

У міськраді просять з розумінням ставитись до таких умов і за можливості підтримувати водіїв, які продовжують виходити на маршрути.