Що відбувається на валютному ринку » |

Обстановка на валютному ринку не принесла полегшення нацвалюті і залишається дуже нестабільною. За 29 листопада долар подорожчав ще одразу на 12 копійок — до 27,25/27,30 гривень.

На міжбанк одночасно вийшло декілька великих покупців, серед яких «засвітилися» як компанії енергетичного напрямку з орбіти Ріната Ахметова, так і нерезиденти. Відсутність великого обсягу пропозиції на тлі зростання попиту швидко змінила весь розклад на ринку.

Напруженість на міжбанку почала зростати, а по Bloomberg обсяг операцій перевищив $100 млн. Нацбанк вийшов на торги з інтервенцією та продав $50 млн по 27,21. Це частково стримувало курс лише на час перебування регулятора на міжбанку. Щойно Нацбанк пішов — котирування поповзли вгору. НБУ оперативно вийшов удруге, але вже по 27,25 гривень.

Ми не можемо сказати, що ринок закрився спокійно. Швидше — учасники торгів зберегли девальваційні настрої щодо перспектив гривні і завтра продовжать активно закривати свої валютні угоди, на побоюваннях нового збільшення котирувань. Але певним союзником гривні буде фактор останнього дня місяця, коли клієнти будуть зосереджені на завершенні всіх операцій на звітну дату і їм буде не до додаткових спекулятивних ігор.

Источник