Франція і Іспанія шукатимуть спільні рішення для обмеження зростання цін на енергоносії

Франція і Іспанія шукатимуть спільні рішення для обмеження зростання цін на енергоносії внаслідок війни росії проти України.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом у Парижі, передає Укрінформ.

За словами Макрона, їхні зусилля спрямовані на пошук рішень стосовно різкого зростання в Європейському Союзі цін на енергоносії, що пов'язано з війною росії в Україні.

Зокрема, йдеться про об’єднання “ефективних рішень для обмеження зростання цін на газ, впливу на ціни на електроенергію, мати спільні рішення для зберігання в Європі та диверсифікувати наші джерела постачання”, сказав Макрон.

На думку французького президента, серед пріоритетів — “підготувати захист домогосподарств і бізнесу в короткостроковій перспективі, а нашу здатність протистояти в середньостроковій перспективі”, а також “зберегти нашу енергетичну безпеку на наступну зиму”.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила пропозицію для всіх країн — членів ЄС скористатися можливостями так званого Інструменту ЄС з технічної підтримки (TSI) для надання допомоги та інтеграції біженців з України та для поступового позбавлення залежності від російських енергоносіїв.

Технічне фінансування у сфері енергетики буде спрямоване, зокрема, на проєкти з диверсифікації джерел постачання, прискорення переходу на відновлювані джерела енергії та покращення енергоефективності.

Україна переконує західних партнерів ввести повне ембарго на поставки нафти та газу із росії.

Фото: euractiv

Источник