Як отримати довідку внутрішньо переміщеної особи — 34 телеканал

Як отримати довідку внутрішньо переміщеної особи - 34 телеканал

Про це повідомили на брифінгу в Дніпро ОДА

Коментар про те, як отримати довідку внутрішньо переміщеної особи. 22.03.2022

За даними Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщенних осіб від 24 лютого 2022 року на обліку у Дніпрі перебувають 33304 вутрішньо переміщенні особи, які пеермістилися з тимчасово окупованих території Донецької, Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Постановою Кабінету Міністрів України від 13.03. 2022 року внесли зміни до порядку обформлення і видачі довідки внутрішньо переміщенним особам.

Одже, отримати довідку мають право громадяни, які перемістилися з адміністративно-територіальної одиниці де проходять бойові дії. Це такі області як Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, місто Київ, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Хаківська, Херсонська, Чернігівська, Чернівецька області. Необхідно звернутисядо Лівобережного, Правобережного або Центрального районного управління соціального захисту населення у Дніпрі. Або через портал «Дія» за технічною можливістю. Потрібно мати документ, що посвідчує особу та громадянство України. Або документ, що посвідчує особу та її особливий статус. Або свідоцтво про народження. Якщо у громадянина немає в документах відмітки про реєстрацію, тоді внутрішьно переміщена особа може надати документи, що підтверджують що вона покинула територію де зараз проходять бойові дії. Це може бути військовий квиток, трудова книжка, довідка з місця навчання, атестат по закінченню середьної, вищої освіти.

Станом на період з 15.03 2022 року по 21.03.2022 року за довідкою внутрішньо переміщенної особи та постановою на облік звернулися 572 особи.

Джерело