Окупанти обстріляли із «Ураганів» чергу за гуманітарною допомогою у Харкові. Загинуло шестеро людей

Фото: соцсети. Російська армія стріляла з "Ураганів".

Російська армія знову відкрила вогонь по спальному мікрорайону у Харкові. У цей час у черзі стояли люди за гуманітарною допомогою.

НП сталася близько 13:00 на вулиці Академіка Павлова. У черзі за «гуманітаркою» в одному із відділень «Нової пошти» стояли сотні харків’ян. Внаслідок обстрілу загинули шестеро людей.

«За попередніми даними, загинули шестеро мирних жителів, ще 15 поранені, їх госпіталізували до лікарень. Кількість жертв встановлюється. Це черговий військовий злочин російських окупантів», — повідомив голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

Після 16:00 мер Харкова Ігор Терехов в ефірі українських телеканалів розповів, що кількість поранених збільшилася.

«Постійно окупаційні війська бомбять місто Харків і, звичайно, той жахливий випадок, який сьогодні стався, коли на відділення «Нової пошти», де сьогодні видається гуманітарна допомога, стояла черга і туди прямо з «Градів» були спрямовані міни, які розірвалися. На сьогоднішню годину шість загиблих, 17 поранених людей, які доставлені зараз до лікарень, їм надається допомога. Поранення дуже серйозні. Ні на секунду ніхто не припиняє обстріли Харкова і ви бачите, що сьогодні страждає мирне населення», — пояснив Харківський міський голова.

З місця обстрілу очевидці повідомили, що на місці обстрілу було помічено стабілізатори, характерні для реактивної артилерійської установки «Град». Пізніше стало відомо, що обстріл було здійснено з СЗВ «Ураган».

Харків щодня піддається обстрілу з «Градів». Найбільше страждають райони: Салтівка, ХТЗ, П’ятихатки, центр. У Харківській області окупанти розстрілюють Ізюм, що знаходиться в блокаді, Балаклію, Дергачі, Золочів.

Джерело