ФСБ повідомила про затримання українського «шпигуна»

ФСБ повідомила про затримання українського "шпигуна"

Фото: rbc.ru «Шпигуна» затримали у Москві

«Агента СБУ» затримали за спроби отримання даних щодо військовослужбовців, які беруть участь у «спецоперації» російських військ в Україні.

В управлінні ФСБ Росії в місті Москві та Московській області повідомили про затримання за підозрою у «шпигунстві» уродженця Харкова. Він нібито працював на СБУ та стежив за журналістами та політологами в Росії, пишуть росЗМІ.

Український «шпигун» А.В. Рудась із оперативним псевдонімом «Малюк» нібито має громадянство України та Польщі. Співробітники російської спецслужби стверджують, що його завербували СБУ.

За версією ФСБ, Рудась приїхав до Московського регіону в 2019 році і «вступив до одного з провідних російських вишів на факультет Політологія, щоб «розширити можливості ведення розвідки».

«Він за завданням СБУ збирав і передавав дані про українських політологів та журналістів, які працювали в Росії і були противниками чинного київського режиму», — стверджують у ФСБ.

«Шпигуна» затримали у Москві при спробі отримання даних про військових, які беруть участь у «спецоперації» в Україні.

З початку війни СБУ затримала понад 350 учасників ДРГ

Нагадаємо, Польща витуряє 40 російських дипломатів за шпигунство. Загалом у російській дипмісії у Варшаві працює трохи більше 50 дипломатів.

Джерело