У Дніпрі для дітей-переселенців влаштовують безкоштовні вистави

У Дніпрі для дітей-переселенців влаштовують безкоштовні вистави

У Дніпрі міській театр ляльок почав влаштовувати безкоштовні вистави для дітей, які виїхали з «гарячих» регіонів.

Із початком війни театри Дніпропетровщини призупинили діяльність. Проте не залишились осторонь. У Дніпрі міській театр ляльок влаштовує безкоштовні вистави для дітей, які виїхали з регіонів, у яких проходять бойові дії. Про це розповів під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА художній керівник театру ляльок Валентин Фетісов.

«Під час Другої світової війни лялькарів не призивали на фронт. Бо перед ними стояло інше важливе завдання, – розповів художній керівник Дніпровського міського театру ляльок Валентин Фетісов. – Коли ми переконались, що врятовані діти у безпеці, то зрозуміли – потрібно повертати їх до більш звичного життя. У виставах говоримо про свободу, добро, віру в найкраще. Ми щасливі, що можемо відволікти їх».

Артисти театру ляльок уже показали кілька виїзних вистав для дітей з Волновахи, Лисичанська, Харкова. Заявки прийняли від волонтерських центрів.

«Не всі наші спроби були вдалими через повітряні тривоги. Адже безпека дітей – на першому місці. Тому дуже ретельно підходимо до вибору локацій», – додав художній керівник театру.

З наступного тижня театр планує активізувати роботу. Розширити репертуар та робити більше показів.

Джерело