«Герої не вмирають»: у Рівному попрощалися з Євгенієм Захоженком (ВІДЕО)

У Рівному попрощалися з героєм, який загинув у боях за Харків. Євгену Захоженку було 27 років. Він зустрів ворога у перші дні наступу російських окупантів у складі 93 механізованої бригади «Холодний Яр». 27 лютого Євген Захоженко загинув у результаті ворожого обстрілу. Павло Невесенко продовжить.

Субота, 12 березня. На Майдані Незалежності у Рівному сотні рівнян зібралися, аби вклонитися захиснику України Євгенію Захоженку. Розпач та сльози не покидають цього дня навіть тих, хто особисто не знав Євгенія.

Євгеній Захоженко з 2015 року став на захист України у зоні проведення антитерористичної операції. П’ять років відслужив у Дніпропетровському розвідувальному батальйоні «Буяр». У 2021 році Євгена перевели у 93 механізовану бригаду «Холодний яр». Саме у складі цього підрозділу він і зустрів ворога у перші дні наступу.

Поховали Євгенія Захоженка на Алеї Героїв у Рівному поруч з Героями Небесної сотні, Героями АТО та російсько-української війни. Він навічно спочиватиме поруч з тими, хто, як і він віддав життя за Україну.

Вчителька Наталія Нагорна згадує, як Євген у навчаючись у 3 школі Рівного любив грати у футбол. Каже, жодної перерви її учень не проводив без цієї гри. Гордитьтся, що навчала такого справжнього патріота: борця за справедливість, людини для якої ніколи в житті не було ніяких перешкод.

Мама Євгенія Захоженка ледь знаходить сили, аби поспілкуватись на камеру. Каже, для неї він завжди був героєм, а тепер став таким для всієї України.

Також Алла Захоженко вдячна тим людям, які змогли доставити тіло її сина до Рівного. Він загинув ще 27 лютого. Втім, через постійні обстріли Харкова було дуже важко перевезти тіло загиблого героя на рідну Рівненщину.

Молодість обірвана війною. Ми не забудемо, Євгенію, і не пробачимо ніколи — герої не вмирають.