П’ять корисних властивостей кефіру, про які потрібно знати всім

Чим кефір корисний для людини.

Кефір — ферментований напій, одержуваний з коров'ячого молока шляхом бродіння із застосуванням спеціальних кефірних грибків. Завдяки високому вмісту пробіотиків та інших важливих для нашого організму поживних речовин, кефір має безліч корисних властивостей. Ось деякі з них, інформує Ukr.Media.

Підтримує здоров'я шлунково-кишкового тракту

Невелике дослідження вчених з медичної школи Стенфордського університету (США) показало, що регулярне вживання ферментованих продуктів, до яких відноситься і кефір, значно збільшує різноманітність кишкових бактерій, що, своєю чергою, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, а також зміцнює імунітет. Крім того, хороший кишковий мікробіом позитивно впливає на роботу мозку і психічне здоров'я.

Зміцнює кістки

Кефір багатий не тільки пробіотиками, але ще і кальцієм, і вітаміном D. Ці речовини відіграють важливу роль в зміцненні кісток і запобіганні розвитку остеопорозу. Дослідники з Тайваню перевірили, як вживання кефіру діє на пацієнтів з остеопорозом. Результати показали, що у випробовуваних, які пили кефір протягом шести місяців, значно збільшилася мінеральна щільність кісток, на відміну від тих, хто приймав тільки добавки з кальцієм.

Допомагає контролювати рівень цукру в крові

Ще однією важливою властивістю кефіру є здатність регулювати рівень глюкози в крові. Це підтверджує дослідження вчених з Тебризського університету (Іран). Експеримент проводився серед пацієнтів з цукровим діабетом другого типу. Було виявлено, що в учасників, які пили кефір, знизився рівень глюкози в крові натщесерце і рівень HbA1C — (глікований гемоглобін) — показник, що відображає середній вміст цукру в крові за тривалий період. P. S. Щоб кефір знизив рівень глюкози, важливо пити його без додавання цукру.

Володіє антибактеріальними властивостями

Кефір містить полісахарид кефіран, який має антибактеріальні та ранозагоювальні властивості, а також допомагає знизити артеріальний тиск і рівень «поганого» холестерину. Крім цього унікального типу вуглеводів в кефірі є пробіотики Lactobacillus kefiri, що перешкоджають росту деяких шкідливих бактерій, включаючи сальмонелу.

Сприяє зниженню ваги

Кефір, особливо знежирений, є досить низькокалорійним продуктом з високим вмістом білка, тому його вживання може сприяти зниженню ваги. Наприклад, якщо ви хочете схуднути, ви можете замінити один з прийомів їжі на пару склянок кефіру: він відмінно насичує, але при цьому легко засвоюється і не викликає тяжкості в шлунку.

Источник