Повинні показати всьому світу, що хокей в Україні є – Зубко

«Завдання збірних команд на ЧС-2022 – перемога у кожному матчі».

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко розповів про підготовку національної та юнацької збірних України до чемпіонатів світу-2022. При цьому сам Зубко з перших днів війни служить у територіальній обороні Києва, передає Укрінформ.

«Щодо виступу збірних команд на чемпіонаті світу – це складне рішення. Воно приймалося Радою федерації після багатьох консультацій, кількох розмов із Міністром молоді та спорту України, переговорами із Міжнародною федерацією хокею. Зрештою, ми вирішили грати, адже ми повинні тримати не лише військовий фронт, а й спортивний. Ми повинні показувати всьому світу, що хокей в Україні є, що у нас є гравці різного віку, які також захищають Україну, але на спортивному майданчику.

Всі спортсмени зустріли війну у різних точках країни, хтось вибирався з окупованих територій, хтось із молодих хокеїстів уже перебував за кордоном, тому сформувати склад, згуртувати та швидко все організувати було досить непросто. Та ще знайти та погодити місце проведення підготовки, яке змінювалося кілька разів… Щоб ви розуміли – це майже 35 днів зборів за кордоном для збірних команд, і це великі гроші.

На щастя, світова хокейна громадськість нам матеріально допомагає у цьому питанні, за що ми їй щиро вдячні. Тому завдання збірних команд на ЧС-2022 – перемога у кожному матчі», — розповів Зубко.

Минулого тижня збірна України з хокею зібралася в угорському Мішкольці, де «синьо-жовті» готуватимуться до матчів чемпіонату світу-2022 у дивізіоні IB. Першість пройде у польському місті Тихи з 26 квітня по 1 травня. Команда Вадима Шахрайчука зіграє із Польщею, Японією, Естонією та Сербією.

Юнацька збірна України U-18 зустрінеться з Австрією, Угорщиною, Італією, Словенією та Польщею у рамках дивізіону IB. Чемпіонат світу пройде з 25 квітня по 1 травня в італійському Асьяго.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 33-й день.

Источник